Play ponuda

Senzacionalna zimska čuda!

shimmer fallback

Zašto prilikom putovanja ne biste doživjeli neka nevjerojatna iskustva, koja donose samo velike hladnoće.

25.11.2010.
16:27
Play ponuda

Donosimo neka zimska čuda po izboru magazina Lonely Planet!

1. Polarna svjetlost u Kanadi Mnogi su već na fotografijama vidjeli ovo čudo prirode. Aurora borealis ili polarna svjetlost spada među najljepše prizore koji se mogu vidjeti u prirodi. Kad se pojavi, često se na nebu čuje prasak, a veliki, sjajni luk, koji je neprestano u pokretu, osvijetli noć. Jedno od najboljih mjesta za uživanje u ovakvim prizorima je Hudsonov zaljev u Kanadi.

2. Zamrznuti Petrograd Ionako je hladno, zašto ne biste u siječnju otputovali u Petrograd? Prije su stanovnici tog grada stajali u redu za kruh i smrzavali se, a danas stoje u redu kako bi uživali u zaleđenoj umjetnosti. Svake zime kipari oblikuju blokove leda izrađujući ljude, životinje i objekte. Ta tradicija datira još od 1740. godine, kada je od leda izgrađena čitava palača povodom proslave rođendana carice Ane. Šteta je propustiti takvu zimsku čaroliju u najljepšem ruskom gradu.

3. Migracija sobova u Švedsku Jedna od najvećih svjetskih migracija svake se godine odvija oko 1.700 kilometara sjeverno od Velike Britanije. Kada se temperatura spusti ispod -25 Celzijevih stupnjeva, jezera se zalede i tada deseci tisuća sobova kreću na put. Napuštaju ljetne pašnjake kako bi dugu zimu proveli u šumama.

Play ponuda
Play ponuda