JEDNOSTAVAN TRIK / Ne radi vam ključ od automobila? Možete ga popraviti sami, ne treba vam mehaničar

Image
Foto: TikTok/Screenshot

Stručnjakinja za automobile otkrila je kako jednostavno zamijeniti bateriju na ključu od vozila

31.5.2024.
19:19
TikTok/Screenshot
VOYO logo

U slučaju da vam ključ od automobila ne radi, često je prva pomisao da s vratima od automobila nešto nije u redu ili da se ključ jednostavno poigrava s vašim strpljenjem. Ako se nađete u takvoj situaciji, jedan poziv mehaničaru se može činiti kao primamljiva ponuda, ali stručnjakinja za automobile i korisnica društvene mreže TikTok u svom videu tvrdi da taj problem možete riješiti i sami te da ne morate plaćati mehaničara.

Viralan video koji je na TikToku u samo nekoliko dana prikupio 60.000 pregleda, stručnjakinja je objasnila da je najčešći razlog za to što ključ od automobila ne reagira, prazna baterija, a u nastavku je objasnila kako ga osposobiti uz minimalan napor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRIK AUTOMEHANIČARA /

Isključite ovaj gumb i motor će vam trajati dulje: 'To je najgluplja funkcija ikad'

Image
TRIK AUTOMEHANIČARA /

Isključite ovaj gumb i motor će vam trajati dulje: 'To je najgluplja funkcija ikad'

Zamjena baterije

"Ako ključ automobila ne otvara vrata, obično je to zato što je ključ automobila prazan. Otvorimo otvor ključa automobila gdje je baterija, izvadimo bateriju, a zatim kupimo bateriju istog modela i položimo ju na mjesto namijenjeno za bateriju. Sada se vrata mogu otvoriti", rekla je u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, otkrila je još nekoliko trikova koji nam olakšavaju brigu o našem ljubimcu na četiri kotača pa je tako u jednom videu otkrila kako zamijeniti staklo razbijenog retrovizora, kako dobiti na prostoru između haube i karoserije, ali i kako postupiti ako osjetimo miris benzina u trenutku paljenja klime. Ujedno je to njezin najgledaniji video.

Zamjena retorovizorskog stakla

Ako vam je staklo retrovizora izgrebano ili razbijeno, možete ga izvaditi ključem od auta. Iskoristite ga tako da položite na rub stakla i jačim pritiskom izgurate staklo iz retrovizora. Cijena novog stakla naručenog interneta je, kako kaže, ravna jednom obroku, a novo staklo položite na mjesto gdje se nalazilo staro staklo, pritisnete ga, a kada ste čuli da je kliknulo i sjelo na pravo mjesto, sigurni ste da ste sve napravili kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješavanje neugodnog mirisa klime

Osjećate li neobičan miris nakon što ste upalili klimu, znači da trebate očistiti filter klime. Prebacite se na suvozačevo mjesto gdje se nalazi pretinac, otvorite ga, a u donjem desnom kutu ćete pronaći gumb. Potrebno ga je stisnuti, a nakon toga će pretinac pasti i vidjet ćete filter klime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite ga, vratite i neugodan miris će nestati.

Kako dobiti na prostoru?

"Kada podignete haubu, vidjet ćete dva crna gumba koja je potrebno okrenuti u smjeru kazaljke na satu kako bi ih dobro zategnuli. To bi trebalo uvelike smanjiti prostor između poklopca motora i karoserije automobila", savjetovala je strčnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ovo nije veliki problem, uvijek se isplati zategnuti sve dijelove automobila koji su se s vremenom olabavili.

"Hvala za svu tvoju mudrost!", "Ovo su najkorisniji savjeti, hvala!", "Hvala vam za ove jednostavne stvari kojima mogu uštedjeti novac", napisali su pratitelji ispod njenih objava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Imoćani napravili spomenik Mercedesu: 'Ovo nije spomenik automobilu, nego imotskom iseljeniku i njegovu uspjehu'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo