Za razliku od mnogih drugih, reporterka se nije usredotočila na turističke atrakcije kao što su Dubrovnik, Hvar ili Split, nego je kroz tekst popratila Zagreb, Samobor, Jastrebarsko te Rovinj.
U Hrvatskoj je provela nekoliko tjedana, s namjerom da istraži urbane, ali i ruralne dijelove Hrvatske. Priznala je da je riječ o zemlji koju Amerikanci tek otkrivaju.
U Samoboru ju je oduševio stari grad Okić, ali i hrana te Etno kuća u kojoj je provela noć.
Zadivljena ruralnim dijelovima Hrvatske
"Život na selu ne može biti autentičniji i ljepši od ovoga ovdje", napisala je reporterka koja je pohvalila pristupačnost cijena u Hrvatskoj, odličnu hranu, vino te bogatu povijest i kulturu zemlje.
"U Hrvatskoj ne možete svugdje pronaći lokalne specijalitete. Ljudi putuju da bi kušali i uživali u specijalitetima po kojima je neka regija poznata", opisala je.
Pfeiff se odlučila za vožnju kroz Hrvatsku, kako bi mogla stati i istražiti pomalo skrivene ili nepoznate dijelove zemlje.
U Hrvatskoj pojela najbolji obrok u životu
Najjači dojam u Zagrebu na nju su ostavili tržnica Dolac, Oktogon, Muzej prekinutih veza te mnoštvo skulptura. Novinarka je pohvalila i štrukle, uspinjaču te pogled na povijesnu jezgru glavnog grada.
Put do Jastrebarskog oduševio ju je zbog mnoštva zelenila i vinograda, ali i ukusne domaće hrane te gostoprimstva obiteljskih gospodarstava.
Svoje je putovanje kroz Hrvatsku završila u Istri. Očarao ju je Rovinj, ali i Buzet. Najbolji obrok u životu, kako je sama priznala, pojela je u malenom restoranu Toklarija, a skuhao ga je samouki kuhar Nevio Sirotić.
Na svojem putovanju posjetila je i Slunj, Zadar te Kornate.