Play ponuda

Kako uštedjeti i izbjeći neplanirane troškove?

shimmer fallback

Čak i onda kada je vaše putovanje isplanirano i dogovoreno, postoji nekoliko trikova kako uštedjeti te izbjeći neke neplanirane i iznenadne troškove.

22.11.2010.
14:42
Play ponuda

● Ako putujete preko neke turističke agencije, platit ćete fiksnu cijenu aranžmana, no ako sami nazovete hotel i rezervirate sobu, uštedjet ćete nešto novca. Online rezervacije također bi trebalo izbjegavati jer hoteli plaćaju proviziju i do 30 posto nekim stranicama na kojima se nudi mogućnost rezervacije. Kada se odlučite za neki hotel, nazovite recepciju te ponudite cijenu manju za 20 posto, i svi će biti zadovoljni.

● Manji hoteli koji nisu dio lanca poznatih hotela bolji su i jeftiniji izbor. Kod njih postoji mogućnost pregovaranja, te se možete izboriti za manju cijenu. U većim i poznatijim hotelima to nije moguće.

● Ako želite za iste novce bolju sobu s pogledom, ne tražite to ispred ostalih gostiju. Budite diskretni i ljubazni. Isto vrijedi i ako trebate neke dodatne informacije.

● Hotelijeri nemaju ništa protiv kada im gosti za uspomenu uzmu sapun, mali šampon, losion... Na tim se stvarčicama uglavnom nalazi ime i logo hotela pa mogu biti dobra reklama, no ako uzmete hotelske ručnike – to će vam biti naplaćeno.

Play ponuda
Play ponuda