Mike DeSimone i Jeff Jenssen bili su gosti na ovogodišnjem 24. Croatia Openu u Umagu, a tekst o njihovu posjetu objavio je Huffington Post.
U tekstu se pod naslovom Inspired by Istria: Visiting Croatian Wine Country, između ostalog, hvale istarske spomenike kulture, povijest, gastronomiju i vina.
'Istra je okružena vodom tako da ne čudi da hrana iz mora vlada u njihovoj kuhinji, a goste posebno iznenađuje domaća tjestenina u svim veličinama i oblicima. Oni koji su prvi put u Istri iznenadit će se i kvalitetom lokalnog vina, posebno istarske malvazije i terana', navode svjetski poznati stručnjaci za vina u svom tekstu.
Iako predlažu da je najbolje vrijeme za posjetiti Istru od travnja do listopada te izdvajaju Motovun film festival i Pula Film Festival, ističu da je njima omiljeni mjesec za putovanje u Istru listopad kada se nakon berbe u vinarijama proizvodi novo vino.
U tekstu su naveli i koje vinarije preporučuju: Trapan u Šišanu, Kamola u Momjanu, Roxanich u Novoj Vasi, Matošević u Krunčićima.
Od restorana preporučuju posjet restoranu Peperoni u Poreču, Bodulka u Šišanu te Wine Vault u rovinjskom hotelu Monte Mulini.
Od hotela predlažu Melia Coral u Umagu, San Rocco u Brtonigli i Villu Meneghetti.