Hrvati odlučili kamo žele za vikend

Hrvatski građani smatraju kako su Plitvička jezera, ne samo najkvalitetniji hrvatski Nacionalni Park, već i najkvalitetnije hrvatsko vikend izletište općenito.

Međutim, teško će se ovaj vikend biti odlučiti između snijegom prekrivenih magičnih Plitvica, suncem okupane Opatije, romantične Istre ili ludog i nezaboravnog Fašnika u Samoboru…

Naime, istraživanje kvalitete QUDAL koje je provela agencija za istraživanje tržišta GfK, pokazuje da hrvatski građani smatraju Plitvička jezera ne samo uvjerljivo najkvalitetnijim Nacionalnim parkom u Hrvatskoj, već i najkvalitetnijom vikend destinacijom u našoj zemlji.

Preporučujemo vam stoga da se upravo ovoga vikenda zaputite u Plitvička jezera i doživite njihovu zimsku čaroliju. Vremenska prognoza za zimske uvjete i ugodnu šetnju po Plitvičkim jezerima ovaj je vikend upravo idealna.

Prema informacijama iz Nacionalnog parka Plitvička jezera, na plitvicama je idilično zimsko vrijeme – sunčano uz 30 do 50 centimetara snijega. Slično vrijeme očekuje se i tijekom narednih dana. Uz konzultacije s Nacionalnim parkom, preporučujemo vam ovaj vikend jednosatnu šetnju do velikog slapa.

Najkvalitenija odredišta za vikend

Osim samih Plitvičkih jezera, ovog vikenda razmislite i o drugim hrvatskim izletištima i Nacionalnim parkovima prema preporuci hrvatskih građana.

Naime, kao odličan vodič i podsjetnik za ovaj vikend mogu poslužiti rezultati QUDAL istraživanja kvalitete u kategorijama: ‘Vikend izletišta’ i ‘Nacionalni parkovi’.

U kategoriji ‘Vikend izletišta’ – QUDAL istraživanja kvalitete, uz prvoplasirana Plitvička jezera, na drugom mjestu pozicioniran je SPA & Sport Resort Sveti Martin, zatim slijede Istra, Sljeme, Kopački rit, Samobor, Rastoke i Opatija.

U kategoriji ‘Nacionalni parkovi’, nakon prvoplasiranih Plitvičkih jezera, slijede redom: Nacionalni park Krka, Nacionalni Park Kornati te Nacionalni park Brijuni.

‘Kada se u ove zimske dane pogleda lista najkvalitetnijih vikend odredišta u Hrvatskoj prema preporuci naših sugrađana, tada se može najbolje sagledati sva ljepota naše zemlje. Izbor u tako malenoj zemlji poput Hrvatske doista je fenomenalan. Ovaj vikend na izbor nam se nude snijegom i ledom prekrivene Plitvice ili Zagrepčanima tako na dlanu, a toliko predivno Sljeme. Tu je i fašnik u bajkovitom Samoboru, a kao kontrast svemu tome sunčane mediteranske destinacije kao što su Opatija ili Istra’, kazao je Robert Slavečki direktor programa QUDAL – QUality meDAL za Republiku Hrvatsku.

Povratak na Net.hr