ZAVIDNE BROJKE / Hrvatskoj raste popularnost: Ovih 50 lokacija najviše se spominje na Instagramu

Image
Foto: Shutterstock

Među najpopularnijim Instagram lokacijama čak se njih osam nalazi u Zagrebu

24.6.2024.
13:44
Shutterstock
VOYO logo

Popularnost Hrvatske kao turističke destinacije stalno raste, zahvaljujući kombinaciji prirodnih ljepota, bogate kulture i povijesti te raznovrsnih mogućnosti za aktivnosti na otvorenom.

Svako od ovih mjesta ima svoje jedinstvene karakteristike koje privlače posjetitelje i čine ih popularnim turističkim destinacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: GetByBus.com

Top 5 Instagram lokacija u Hrvatskoj

Popularnosti svjedoči činjenica da je sveukupan broj spominjanja na društvenoj mreži Instagram za lokacije u Hrvatskoj u odnosu na prošlu godinu porastao za 19 posto.

Image
prvi u mnogočemu /

Vodeni most, Skywalk, besplatna Wi-Fi plaža... Znate li ove zanimljivosti o Hrvatskoj?

Image
prvi u mnogočemu /

Vodeni most, Skywalk, besplatna Wi-Fi plaža... Znate li ove zanimljivosti o Hrvatskoj?

1. Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj koji je poznat po svojim prekrasnim slapovima i jezerima te je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Plitvička jezera obuhvaćaju 16 međusobno povezanih jezera i brojne slapove, okružene bujnim šumama. Mreža drvenih staza i mostova omogućuje posjetiteljima da istraže park izbliza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Nacionalni park Krka

Poznat po svojim vodopadima, mogućnostima za plivanje, bogatoj flori i fauni. Vodopadi poput Skradinskog buka i Roškog slapa su glavne atrakcije parka. U dijelovima parka, posjetitelji mogu plivati u rijeci, što je posebno popularno ljeti.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

3. Plaža Zrće, Pag

Plaža Zrće na otoku Pagu je poznata kao "hrvatska Ibiza" zbog svog živog noćnog života. Brojni klubovi i beach barovi privlače mlade turiste iz cijelog svijeta. Tijekom ljetne sezone, plaža Zrće je domaćin mnogim glazbenim festivalima s poznatim DJ-ima i izvođačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Makarska Rivijera

Makarska Rivijera je popularna zbog svojih prekrasnih plaža, kristalno čistog mora i impresivnog planinskog zaleđa. Dugačke šljunčane plaže, poput one u Makarskoj i Baškoj Vodi, privlače mnoge posjetitelje. Blizina planine Biokovo pruža spektakularne poglede i mogućnosti za planinarenje.

Image
Foto: Shutterstock

5. Nacionalni park Kornati

Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi te je poznat po svojoj netaknutoj prirodi i bogatom morskom životu. Kornati su relativno netaknuti turizmom, što pruža jedinstveno iskustvo prirodne ljepote. Mnogi posjetitelji cijene mir i tišinu koje Kornati nude, daleko od užurbanih turističkih središta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Lokacije koje su se istaknule uoči sezone 2024.

Ove godine posebno su se istaknuli Staro Selo Kumrovec s 18,469 i Makarska Rivijera s impresivnih 247,069 spominjanja. Što se prvog mjesta tiče, čak 3. put zaredom pobjedu odnosi NP Plitvička jezera s ukupno čak 1,303,498 spominjanja.

Ovo istraživanje provele su platforme GetByBus.com i GetByFerry.com. To su platforme za kupnju autobusnih i trajektnih karata sa sjedištem u Splitu. Redovito objavljuju tekstove o popularnim destinacijama, a bave se i istraživanjima aktualnih tema vezanih za transport i putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi podaci istraživanja preuzeti su s Instagrama u svibnju 2024. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski je izum, a danas je njezin dan: 'Muškarac s odijelom i košuljom, a da fali kravata - nije kompletan'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo