PSIHOLOG OBJAVIO DEGUTANTAN TEKST O RUSKIM NAVIJAČICAMA: / 'Ponašaju se kao ku*ve, šire noge čim čuju strani jezik'

Image
Foto: AFP

Sporni je članak imao naslov: "Vrijeme ku*vi: Ruskinje na Svjetskom prvenstvu sramote sebe i svoju državu"

29.6.2018.
20:34
AFP
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo postalo je žarištem seks skandala nakon što je pisac i psiholog u medijima optužio Ruskinje navodeći da se ponižavaju tražeći seks sa stranim navijačima. Ugledne moskovske novine našle su se na udaru kritika jer je Platon Besedin (32) u kolumni napisao da se žene na prvenstvu ponašaju "kao ku*ve", prenosi Daily Mail.

'Šire noge čim čuju strani jezik'

"Društvene su mreže krcate snimkama na kojima se mlade i ne tako mlade Ruskinje ponašaju kao potrošene prostitutke s niskom razinom društvene odgovornosti. Takve se stvari viđaju u svim gradovima Rusije. Mnoge se ruske žene ponašaju kao ku*ve pred strancima", napisao je Besedin za Moskovsky Komsomolets. Jedan video prikazuje pijanu ženu koju poljksi navijač oralno zadovoljava na klupi u Moskvi dok njegovi prijatelji gledaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SCENA ĆE OBIĆI SVIJET: /

Kamera snimila što ove dvije Hrvatice rade na tribinama, jako je vatreno

Image
SCENA ĆE OBIĆI SVIJET: /

Kamera snimila što ove dvije Hrvatice rade na tribinama, jako je vatreno

"Ako ne želimo da se reputacija Rusije povezuje s vulgarnim ku*vama koje traže strane žrtve, moramo djelovati odmah. Neke 'pametne' čak objavljuju oglase na stranicama za dejtanje. Posve je jasno da većina tih žena to radi za novac, dok se druge nadaju dobroj udaji. Servisi za eskort povisili su cijene. Neke su spremne spavati sa strancem besplatno, samo zato što je došao izvana. Odgojili smo generacije ku*vi koje šire noge čim čuju zvuk stranih jezika", obrušio se kolumnist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene ga napale

Na njegove je riječi reagirala novinarka Cosmopolitana Snezhana Gribatskaya, koja je pokrenula peticiju kojom zahtijeva javne isprike novina "zbog vrijeđanja ruskih žena". Prikupila je više od 6500 potpisa. Sporni je članak imao naslov: "Vrijeme ku*vi: Ruskinje na Svjetskom prvenstvu sramote sebe i svoju državu". Mnoge su se žene našle uvrijeđenima zbog takvih prozivki te su svoj gnjev iskazale u komentarima.

"Ne razumijem zašto žene ne smiju same izabrati s kime će se seksati", "Možda se Ruskinje zaljubljuju u strance jer se oni ponašaju kao muškarci umjesto da samo drže bocu piva u ruci i skandiraju na tribinama", "Njegov način razmišljanja upućuje na to da žena nije ljudsko biće", obrušile su se čitateljice na autora teksta. Besedin se obranio kazavši kako je Rusija proizvela društvo u kojem se prodavanje tijela ne smatra sramotnim činom. "Možemo mi šutjeti o tim stvarima, ali one su tu i širit će se, poput sifilisa", zaključio je kolumnist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo