Stalno čistite, a prašine je opet više nego ikad. Kako bi čišćenje bilo što učinkovitije i vaš dom izgledao ljepše, saznajte zašto se prašina uporno skuplja u vašem životnom prostoru

Izdvojili ste jedan dan za čišćenje kuće kako bi bila blistavo čista, a već sljedeći je prekrivena prašinom. Slažemo se, to je prava frustracija i sve smo prošle kroz to. No, ne morate se zato jednostavno pomiriti sa sudbinom svakodnevnog čišćenja prašine. Kada saznate razloge zbog koji se dosadna prašina ukorijenila u vaš dom, znati ćete i kako je se riješiti

Prozor vam je stalno otvoren

Svjež zrak nije jedino što ulazi u vašu kuću, pogotovo ako živite u velikom gradu ili blizu gradilišta, piše Arhitectural Digest. Kasno navečer i rano ujutro slobodno otvorite prozore kako biste pustili zrak, a tijekom dana ih držite zavtvorene kako bi prašina manje ulazila u vaš dom.

Imate u kući sintetičke materijale

Sintetički materijali privlače više prašine više nego drvo ili kamen. Ne preostaje vam ništa drugo nego da uzmete usisavač u ruke i usisate prašinu koja se nakupila na vašem kauču ili fotelji. Dobra opcija je i čišćenje na paru.

Nedavno ste renovirali stan (ili vaš susjed)

Prašine od građevinskih radova teško se riješiti jer sitne čestice lebde zrakom i polako padaju na predmete u kući.

Imate tepison

Tepisi i tepisoni pravi su magnet za prašinu. Trebate dobar usisavač s kojim biste izvukle prašinu i to barem jednom tjedno. Dva put godišnje upotrijebite čistač na paru kako biste ubili bakterije i grinje.

Čistite samo suhom krpom

Brisanje prašine sa suhom krpom može se činiti produktivno, ali tako sam raspršujete čestice prašine. Kako biste se riješili prašine, čistite vlažnom krpicom.