ONA JE NAJLJEPŠI PAS NA SVIJETU / Orca iz Rijeke pobijedila na najstarijoj i najvećoj izložbi pasa na svijetu

Image
Izvor: Crufts/Facebook

Na najvećoj, najstarijoj i najprestižnijoj izložbi pasa na svijetu u konkurenciji od 20.000 pasa pobijedio je pas iz Hrvatske!

13.3.2023.
14:12
Crufts/Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski pas Orca pobijedio je na najvećoj, najprestižnijoj i najstarijoj izložbi pasa na svijetu u engleskom Cruftsu. Izložba se održavala od prošlog četvrtka do jučer, a pobijedio je u konkurenciji od 20.000 pasa, prenosi 24sata.

Orca je ženka talijanske pasmine lagotto romagnolo, uzgojena je u Rijeci. Njezina vlasnica je njezina uzgajivačica Sabina Zdunić Šinković te handler, promotor te organizator čuvenih splitskih izložbi pasa Ante Lučina

I prije ove nagrade Orca je u Hrvatskoj već bila najslavniji i najuspješniji izložbeni pas u Hrvatskoj. Na Cruftsu je 2020. bila druga u grupi lovačkih pasa. Sada je osvojila prvo mjesto u toj kategoriji, a onda i briljirala u finalu koje je prenosio britanski Channel 4. Vijest da je pobijedila prenijeli su veliki britanski mediji, a čudili su se i kako je dan poslije na istom natjecanju, u konkurenciji svih terijera, pobijedio hendler iz Hrvatske sa psom uzgojenim u Njemačkoj. Ženku oštrodlakog foksterijera Blancu na Cruftsu je vodio Juraj Sokolić pa je Hrvatska u nedjeljnom finalu imala dva predstavnika.

U 150-godišnjoj povijesti ove izložbe rijetki su pobjednici Cruftsa kojima vlasnici nisu bili državljani Ujedinjenog Kraljevstva. Crufts je godinama održavan pod patronatom pokojne kraljice Elizabete koja je i sama znala posjećivati izložbu, a Englezima je odlazak na tu priredbu prava svečanost.

Image
SVJETSKI USPJEH PRESLATKOG HRVATSKOG LABRADORA: /

Picasso iz Čičke Poljane je proglašen najljepšim u Kini!

Image
SVJETSKI USPJEH PRESLATKOG HRVATSKOG LABRADORA: /

Picasso iz Čičke Poljane je proglašen najljepšim u Kini!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču