Play ponuda

SVJETSKI USPJEH PRESLATKOG HRVATSKOG LABRADORA: / Picasso iz Čičke Poljane je proglašen najljepšim u Kini!

Image

Bijeli labrador Picasoo obitelji Hemen proglašen je najljepšim labradorom u Kini.

27.1.2017.
15:17
Play ponuda

Predivni Picasso proglašen je najboljim labradorom u Kini za 2016., a ušao je i u izbor pet najljepših pasmina, piše 24 sata.

"Labradore obožavam. O drugim pasminama ne znam previše i labradori me jedini zanimaju. Biti uzgajivač nipošto nije posao, nego ljubav i stil života", priča Željko Hemen (45), uzgajivač labradora iz iz uzgajivačnice Lab’s Dream, smještene u Poljani Čička, nedaleko od Velike Gorice.

Image
NEOBIČNI KRIŽANCI: /

Predstavljamo 22 jedinstvena mješanca, za neke pasmine niste ni znali da postoje

Image
NEOBIČNI KRIŽANCI: /

Predstavljamo 22 jedinstvena mješanca, za neke pasmine niste ni znali da postoje

shimmer fallback
shimmer fallback

Zajedno sa svojim bratom Ivicom (38) već 13 godina uzgaja labradore. Rezultat njihovog rada je i to da je njihov labrador Picasso (3) zahvaljujući svojoj ljepotii kvaliteti uspio doći skroz do Kine.

"Proglašen je najboljim labradorom u Kini za 2016., a ušao je i u izbor pet najljepših pasmina. Stupili smo u kontakt s jednim gospodinom iz Kine koji ima uigran tim za pripremu pasa za izložbe", kaže Željko.

Osim Picassa, braća Hemen imaju još dva legla štenaca u obiteljskoj uzgajivačnici. Radi se o jednom leglu crnih, i jednom 'čokoladnih' labradora.

Cijeli se ovaj posao temelji na obitelji. Članovi obitelji i prijatelji pomažu oko uzgoja i brige za pse.

Galerija

S labradorima nikad nije dosadno

"Svakakvih dana ima. Kad se kote, cijelu noć provedemo s njima. Štence hranimo do pet puta dnevno, a onda im se s vremenom broj obroka smanjuje. Odrasli psi jedu jednom dnevno, i to po pola kilograma mesa", objašnjava Ivica.

Poseban program počinje kada se labradori pripremaju za izložbu. Režim hranjenja se mijenja, povečava se količina mesa, a smanjuje suha hrana. No glavne su smjernice za sve uzgajivače pasa ulaganje, strpljenje i sreća, tvrde braća Hemen.

"Naša je filozofija je u linijskim parenjima. Želimo pariti pse koji si odgovaraju po određenim karakteristikama. Strpljenje je ključno kod odgoja svakog psa, a treba imati i malo sreće. Naime, izložba je predstava, pa čak i da je neki pas inače dobar, on na taj određeni dan mora biti showman", kažu uzgajivači.

Play ponuda
Play ponuda