Stručnjaci u Napolini objavili su popis od deset grešaka koje većina nas radi kad je u pitanju talijanska hrana. Po njima ispada da godinama pogrešno jedemo tjesteninu i pizzu. Oni tvrde kako dodavanje sira jelu s tjesteninom kuhari u Italiji doživljavaju kao veliku uvredu, piše Mirror.
Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2.000 Britanaca otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno da pogrešno pripremaju i jedu tjesteninu, izvijestio je magazin Tyla.
Evo popisa od deset najčešćih pogrešaka koje svi većinom radimo:
1. Kruh od češnjaka kao prilog tjestenini,
2. Konzumiranje kruha prije obroka,
3. Punjenje kore kod pripremanja pizze,
4. Dodavanje naribanog sira tjestenini,
Getty
5. Izrada pizze s više od tri preljeva,
6. Nikad ne jesti tjesteninu "al dente",
7. Ne korištenje tjestenine za spravljanje umaka za tjestenine,
8. Rezanje špageta kako bi skratile prije jela,
9. Dodavanje vrhnja Carbonari,
10. Dodavanje ulja u vodu za tjesteninu.
Većina ljudi čak i pizzu radi pogrešno, pri čemu njih 43 posto na nju stavlja previše ukusnih preljeva. No, to jelo se tradicionalno poslužuje s ne više od tri umaka, a često se spravlja samo s onim od rajčice i bosiljkom.
Također, u Italiji se na pizze ne nanosi umak od češnjaka i ljekovitog bilja, već samo ulje i balzamični ocat.