NA PLAŽU KOJU JE 'LONELY PLANET' NAZVAO 'PLAŽOM IZ SNOVA' VIŠE NEĆETE MOĆI BESPLATNO: / Ograničit će se i broj posjetitelja

Image
Foto: Profimedia

U ljetnim mjesecima dnevno privuče i do 5000 ljudi

28.2.2020.
13:47
Profimedia
VOYO logo

Sardinijske vlasti odlučile su ograničiti pristup plaži La Pelosi, jednoj od najljepših u Europi, koju je Lonely Planet opisao kao 'savršenu plažu iz snova'.

Planiraju ograničiti broj posjetitelja plaže na 1500 dnevno, a svaka će osoba za boravak ondje morati platiti ulaznicu koja će stajati 3,50 eura. Izuzetak su djeca mlađa od 13 godina, pišu talijanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradsko vijeće Stintina za promjene je glasalo početkom veljače, dajući mandat gradonačelniku Antoniju Diani da ih uvede, stoji na internetskoj stranici općine.

Žele očuvati ekološki osjetljivo područje

Diana je kazao da će naplata ulaznica i ograničenje broja posjetitelja plaži pridonijeti očuvanju popularnoga i ekološki osjetljivog ljetovališta koje u ljetnim mjesecima dnevno privuče i do 5000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav prodaje ulaznica još treba finalizirati, a primjenjivat će se ​od lipnja do rujna, u vremenu od 8 do 18 sati, rekli su iz općine Stintino.

Uprava plaže već provodi posebna pravila o zaštiti tog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok leže na plaži turisti moraju koristiti prostirku ispod svojih ručnika, ne smiju odnositi pijesak s plaže i moraju poštovati strogu zabranu pušenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo