Prvi časopis za dame /

'Praktična žena' nudila je čudesne savjete: 'Vašem muškarcu treba "odnos", ako Vam se ne sviđa - stisnite zube'

Image
Foto: Screenshot/Facebook, Buzzara.hr

'Moja praktična žena kuva, pere, sprema. Ona računa vodi kada mene nema, decu pazi, mene mazi skoro svaki dan, moja žena praktična...skroz fantastična' - ovo je iz pjesme 'Praktična žena' grupe SARS, ali možemo reći da ni prije 62 godine stvari nisu bile drugačije. Naime, riječ je o prvom jugoslavenskom časopisu za dame 'Praktična žena' iz 1956. godine koji je svim gospodičnama i gospođama nudio na stotine savjeta: primjerice, kako očistiti mrlje od vina, riješiti se smrada pečenja, kako opeglati suprugovu košulju, kako dočekati gospodina kada se vrati s posla, kako 'pretrpiti' nevaljali seksualni odnos... Bilo je tu svega; s vremenom su se razbijale tabu-teme, društvo se postepeno amerikaniziralo, stvarali su se novi trendovi. Za svaku 'pametnu' mudroliju pritisnite 'SLJEDEĆA'.

8.3.2021.
9:14
Screenshot/Facebook, Buzzara.hr
VOYO logo

'Moja kuhinja' - skriveni bakini savjeti

via GIPHY

  • Svježi kruh od jučer - kruh vrlo kratko stavite pod mlaz hladne vode. Dobro ga otresite i na desetak minuta stavite u vruću pećnicu. Bit će mekan i hrskav kao da je upravo pečen. 
  • Popravite okus umaka - dodajte crno ili bijelo vino, jabučno vino, žličicu želea od ribiza, malo kvalitetnog octa ili žličicu želea od dunja. 
  • Zamrznite višak vrhnja - višak vrhnja zamrznite u posudici za led, zatim kockice istresite u plastičnu vrećicu. Kockice će obogatiti juhe i umake. 
  • Raskošni ružmarin - stavite meso za pečenku na veću grančicu ružmarina. Time će i umak dobiti posebnu aromu. I ružmarin možete sitno nasjeckati i dodati prženim krumpirima. Sitno kosan može se upotrijebiti za slatke kekse. 
  • Domaće krušne mrvice - ne bacajte novac na kupovne krušne mrvice. Osušite kriške bijelog ili integralnog kruha na papiru za pečenje u pećnici (stavite ih u pećnicu kad pečete nešto drugo ili nakon pečenja dok je pećnica još vruća). Kad se ohlade, usitnite ih u mikseru ili sjeckalici, stavite ih u plastičnu vrećicu i držite u zamrzivaču. 
  • Praktični roštilj - električni roštilj na preklop zaista je praktično rješenje. Jelo je brzo gotovo, a nema prskanja kao kod otvorenog roštilja. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/7
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
PRIMJER UPORNOSTI I VIZIJE /

Jedna od najvećih živjela je ispred svog vremena. Njezine trendove i danas slijedimo