Pobjednici natječaja Mladi Kreativni Chevrolet

Svečanom ceremonijom dodjele nagrada u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika završila je nacionalna razina ovogodišnjeg, šestog izdanja natječaja Mladi Kreativni Chevrolet. Najboljom kreacijom proglašen je model Matije Čopa.

Dodjela, koju je vodila glumica Leona Paraminski, okupila je umjetnike, kreativne stručnjke i studente fakulteta primijenjenih umjetnosti, sudionike ovog europskog natječaja, čiji je cilj poticanje stvaralaštva i pružanje podrške mladim umjetnicima u ranim fazama njihove karijere.

Modnom revijom prikazano je deset finalnih kreacija studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, nakon koje je nacionalni žiri odlučio o pobjednicima u kategoriji moda. Redateljica Irena Škorić, fotografkinja Mare Milin, modni dizajner Igor Galaš, grafički dizajnerski duo Marko Šesnić i Goran Turković te predstavnica Chevroleta Danijela Kasunić ocijenjivali su dizajn odjeće za putovanje iz snova u odabranom Chevroletu.

Najboljom kreacijom proglašen je model Matije Čopa stvoren za putovanje u Zagreb, metropolu zelenih površina koje treba očuvati. Mladi dizajner inspiraciju je pronašao u Chevrolet Voltu – električnom automobilu s produljenim dosegom. Drugo mjesto pripalo je Vanji Veselić, dok je treću nagradu dobila Ana Bogdan.

Izložbom i projekcijom predstavljeni su već ranije nagrađeni radovi u kategorijama fotografija, video i vizualne umjetnosti, koji su uspjeli prenijeti traženi duh natječaja – optimizam, nove prilike i pomak prema novom načinu života. Zajednički rad Maje Subotić i Ivana Orina Vrkaša sa Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta proglašen je najboljom fotografijom. Igor Ilić s Akademije dramskih umjetnosti primio je nagradu za najbolji video, dok je za dizajn printa za majicu nagrađen Ivan Orin Vrkaš.

Hrvatski će pobjednički radovi u srpnju, uz konkurenciju iz čak dvadeset i tri europske zemlje, biti stavljeni pred sud europskog žirija. ­­­

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr