Pet stvari koje morate učiniti prije kupovine bikinija

Jedna od najgorih noćnih mora svake žene je kupovanje bikinija. Treba savršeno pristajati, istaknuti i sakriti što treba, dok je tijelo minimalno pokriveno. Slijedite ovih par savjeta i minimalizirajte potencijalnu štetu!

1. Provjerite koliko je badić prilagodljiv

Pronalazak savršenog bikinija mogao bi se utrpati u istu kategoriju kao pronalazak savršenih traperica. Olakšajte si situaciju tako što ćete tražiti kupaći kostim koji se da prilagoditi vašim potrebama i željama.

Pomične naramenice sprječit će gornji dio od klizanja ili (možda još i gore) od urezivanja u kožu ramena. Sjajna stvar su i uklonjive košarice ili podstava za njih. Ako se s vremenom izobliče lako ih možete zamijeniti novima.

Ako volite tankinije (gornji dio je kao top, a dolje su gaćice), odaberite neki koji ima uzice koje možete pomicati i ovisno o željama top skratiti ili produljiti, kako bi što bolje pristajao vašem tijelu.

2. Proučite ukrase

Dobro provjerite jesu li šljokice i perle čvrsto prišivene na bikiniju ili bi se bez problema mogle otkinuti. Uvijek je razočaravajuće kupiti kupaći kostim koji je bio atraktivan zbog nekoliko blještećih dodataka, da bi ti isti otpali nakon prvog posjeta plaži.

Dok ste u trgovini pogledajte ima li na sniženju kakvih sličnih modela s identičnim dodacima. Ako je i na starijim modelima primjetno da dosta perlica ili šljokica nedostaje ili visi, znači da ista teška sudbina iščekuje i model koji je vama zapeo za oko, te odustanite od kupnje.

3. Razmislite o konstrukciji

Proučite kako je sašiven bikini. Je li cijeli prošiven ili samo neki njegovi dijelovi, kako idu šavovi, te visi li gdje konac?Visokokvalitetno sašivena odjeća, pa tako i kupaći kostim, bit će prošivena cijelom duljinom, s dvorednim ili cik-cak šavovima.

Ako konac visi već u trgovini, kupaći vjerojatno neće preživjeti niti nekoliko izlazaka na sunce, a to valjda ne želite.

4. Ultraljubičasti zaštitni faktor

Sve više odjeće, pa tako i kupaćih kostima, ima ultraljubičasti zaštitni faktor (UPF). UPF mjeri učinkovitost određenog materijala u štićenju od UVA i UVB sunčevih zraka. Što je veća brojka, to bolje štiti od UV zraka, pa potražite badić čiji je UPF 50 ili viši, što znači da propušta manje od 2% zračenja.

5. Izvažite cijenu protiv korištenja

Ako ste stvarno zainteresirani za moderni kupaći kostim, nekad jednostavno možete kupiti najjeftiniji kojeg pronađete, znajući da ćete i tako sljedeće sezone već potražiti novi model, svjež na tržištu.

No s druge strane, ako ste skloniji klasičnoj varijanti badića i planirate plivati na dulje staze u njemu, uzmite si dovoljno vremena da proučite što se nudi i pronađete kvalitetu koja vam treba, čak i ako to znači koji kunu više.

Povratak na Net.hr