Play ponuda

Staromodni, ali zlata vrijedni savjeti kojima ćete privući pozornost

shimmer fallback

Biti dama ne znači nositi bijele rukavice i organizirati čajanke. Ako mislite da izgledate pomalo neuredno, usvojite neke ženstvene navike i odmah ćete biti zanimljivije muškom rodu.

25.11.2012.
8:58
Play ponuda

Stvar je u detaljima. Ne morate jednaki napor u izgled ulagati svaki dan, ali ćete se osjećati bolje ako to budete radili. Donosimo nekoliko načina na koje ćete uspjeti u ovoj namjeri.

Uredna kosa Nikad nećete izgledati kao dama ako vam kosa izgleda kao ptičje gnijezdo. Svi ujutro izgledamo kao da smo upravo došli s ratišta, ali ako vam kosa uvijek tako izgleda, tada odaberite frizuru koju je lako održavati. I svakako si priuštite nekoliko proizvoda koji će vam u tome pomoći.

Čiste cipele Kao što smo već napomenuli, ključno je brinuti o detaljima. Kad ste posljednji put očistili cipele? Nijedna dama ne bi nosila blatnjave cipele, stoga ih redovito čistite, a ne zaboravite ni na đonove.

Budite popeglani Peglanje je možda dosadno, ali nećete izgledati ženstveno ako vam je odjeća zgužvana. Odjeću uvijek popeglajte prije nego je objesite u ormar. Tako će uvijek biti spremna za nošenje, a vi ćete izgledati uredno.

Manikura Okrhnuti nokti s ostacima laka koji ste nanijeli još prošli tjedan nisu lijep prizor. Neka vam ruke i nokti uvijek budu čisti, lijepi i uredni. Čim se lak na noktima počne guliti, uklonite ga i stavite drugi jer popravljanje nastale štete nikad nije najsretnije rješenje. Također, kraće je nokte jednostavnije održavati nego duge.

Vježbajte u štiklama U štiklama se krećete kao slon na štakama? Damski izgled zahtijeva nošenje štikli, no one ne moraju biti visoke. Stoga, ako niste ljubiteljica vrtoglavo visokih štikli, vježbajte po kući i s vremenom ćete steći samouvjerenost i za šetanje po modnim pistama.

Savršen make-up Ako želite izgledati ženstvenije, vaš make-up mora biti savršen. Stoga ga nanesite oprezno i precizno, tako da eventualni 'popravci' tijekom dana budu minimalni. Izbjegavajte tešku šminku i svijetle boje, budite jednostavni i elegantni.

Budite hidratizirani Suha ili crvena koža nije privlačna. Ako je vašoj koži hidratacija prijeko potrebna (posebice zimi), redovito nanosite hidratantnu kremu. Hidratacija je potrebna i drugim dijelovima tijela, poput ruku, koje su uz lice najizloženije hladnoći. No, ruke možete zaštititi od negativnih vremenskih utjecaja nošenjem elegantnih rukavica.

Stav Dobar stav ne samo da vas čini ženstvenijom, nego je dobar i za vaše tijelo. Pogledajte se u ogledalo. Imate li spuštena ramena ili ste pogrbljeni poput starice? Ravno držanje najbrži je način do elegantnog i ženstvenijeg izgleda.

Play ponuda
Play ponuda