Da vas netko pita koji je obavezan komad bez kojeg ne možete zamisliti ljeto, vaš bi odgovor zasigurno bio – vruće hlačice.

Vruće hlačice i dalje su najpopularnije u toplim ljetnim mjesecima. Žene ih obožavaju jer olakšavaju ljetne kombinacije, praktične su, uvijek u trendu i zauzimaju malo mjesta u koferu.

No, umjesto da nepotrebno trošite novac i satima isprobavate razne modele po trgovinama, možda je vrijeme da probudite kreativnost i sami napravite vruće hlačice od ofucanih starih traperica koje se ionako mislili baciti.

● Obucite traperice, stanite ispred ogledala i flomasterom ili kredom označite dužinu nogavice koju želite. Skinite traperice i polegnite ih na stol tako da struk prirodno pada (prednja strana struka mora biti niža od stražnje), ravnom linijom označite dužinu te odrežite traperice.

● Za zavrnute nogavice presavijte rub, peglom ga dobro fiksirajte te još jednom presavijte i ponovno zapeglajte. Za efekt poderanih traperica na mjestima gdje želite napraviti rupicu prorežite dvije vodoravne linije te između njih izvucite plave (okomite) niti. Iglom i koncem s nekoliko šavova na rubovima nogavica fiksirajte presavijeni dio.

//www.youtube.com/embed/eYNParFenUY

● Efekt starih traperica kao i lijepo 'ofucani' rubovi najviše će doći će do izražaja nakon prvog pranja. Za ubrzani postupak hrapavim kamenom za grubu kožu (pete) očetkajte rubove džepova, rupica i nogavica.

● Ako želite dodatno istaknuti svoju kreativnost, pustite mašti na volju. Možete ih ukrasiti zakovicama, iscrtati posebnim markerima za tkaninu, osvježiti šljokicama, zašiti ukrase od tkanine, a ove su sezone posebno atraktivni indijanski motivi.