MILIJUNI SU POLUDJELI ZA OVOM KREMASTOM KAJGANOM: / U nju ide jedan pomalo neobični sastojak koji sve mijenja

Image

Recept za kremastu kajganu postao je viralan nakon što su ga oni koji su isprobali nazvali 'najboljim jajima ikad'

6.3.2021.
8:52
VOYO logo

Američki kuhar otkrio je svoj recept za ekstra kremastu kajganu u samo tri koraka za kojim je internet poludio.

J. Kenji López-Alt otkrio je svoj tajni sastojak - škrobno brašno. Dodajte malu količinu škrobnog brašna u kajganu kako ne bi ispala pretvrda, već vlažna i sočna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVNI KUHAR OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠENU KAJGANU: /

'Samo jedna žličica dat će jajima svilenkastu teksturu'

Image
SLAVNI KUHAR OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠENU KAJGANU: /

'Samo jedna žličica dat će jajima svilenkastu teksturu'

U viralnom receptu piše da su potrebne dvije žličice škrobnog brašna, primjerice krumpirovog, kukuruznog ili tapiokinog škroba, kao i četiri žlice hladnog nesoljenog maslaca prerezanog na kockice, četiri jaja i prstohvat košer soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenji preporuča da se škrob umuti s jednom i pol žlicom vode sve dok nema grudice, a nakon toga dodajte polovicu kockica maslaca, jaja i sol i miješajte dok jaja ne postanu "pjenasta i homogena".

Nakon toga zagrijte žlicu vode u tavi s neljepljivom površinom na srednje jakoj vatri, lagano to promiješajte dok voda ne ispari i ostane samo nekoliko malih kapljica. Odmah dodajte preostale kockice maslaca i miješajte dok se maslac uglavnom ne otopi i ne postane pjenast, što bi trebalo potrajati oko 10 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju dodajte smjesu od jaja gurajući i preklapajući je špatulom, dok se ne isprži malo manje nego što biste željeli.

"Snažnije miješanje rezultirat će finijim, mekšim komadićima, dok će ležernije miješanje rezultirati većim i paperjastijim komadima. Odmah prebacite kajganu na tanjur za posluživanje i poslužite", objasnio je kuhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće ljudi lajkalo je i podijelilo recept na društvenim mrežama, a neki korisnici Twittera tvrde da se radi o "savršenim" jajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao netko tko baš i ne voli jaja, ali treba proteine ujutro, ovo mijenja sve", "Nisam stigla fotkati jer sam odmah navalila na kajganu, savršena je", "Ne mogu biti zadovoljnija rezultatima", samo su neki od komentara.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo