Američki kuhar otkrio je svoj recept za ekstra kremastu kajganu u samo tri koraka za kojim je internet poludio.
J. Kenji López-Alt otkrio je svoj tajni sastojak - škrobno brašno. Dodajte malu količinu škrobnog brašna u kajganu kako ne bi ispala pretvrda, već vlažna i sočna.
U viralnom receptu piše da su potrebne dvije žličice škrobnog brašna, primjerice krumpirovog, kukuruznog ili tapiokinog škroba, kao i četiri žlice hladnog nesoljenog maslaca prerezanog na kockice, četiri jaja i prstohvat košer soli.
Kenji preporuča da se škrob umuti s jednom i pol žlicom vode sve dok nema grudice, a nakon toga dodajte polovicu kockica maslaca, jaja i sol i miješajte dok jaja ne postanu "pjenasta i homogena".
Nakon toga zagrijte žlicu vode u tavi s neljepljivom površinom na srednje jakoj vatri, lagano to promiješajte dok voda ne ispari i ostane samo nekoliko malih kapljica. Odmah dodajte preostale kockice maslaca i miješajte dok se maslac uglavnom ne otopi i ne postane pjenast, što bi trebalo potrajati oko 10 sekundi.
Na kraju dodajte smjesu od jaja gurajući i preklapajući je špatulom, dok se ne isprži malo manje nego što biste željeli.
"Snažnije miješanje rezultirat će finijim, mekšim komadićima, dok će ležernije miješanje rezultirati većim i paperjastijim komadima. Odmah prebacite kajganu na tanjur za posluživanje i poslužite", objasnio je kuhar.
Tisuće ljudi lajkalo je i podijelilo recept na društvenim mrežama, a neki korisnici Twittera tvrde da se radi o "savršenim" jajima.
"Kao netko tko baš i ne voli jaja, ali treba proteine ujutro, ovo mijenja sve", "Nisam stigla fotkati jer sam odmah navalila na kajganu, savršena je", "Ne mogu biti zadovoljnija rezultatima", samo su neki od komentara.