Play ponuda

Selidba kućnih ljubimaca: Vlasnicima životinja selidba je noćna mora

Image

Kućni ljubimci mogu biti itekako skupi, a životinje u kombinaciji sa seljenjem mogu vas natjerati da do kraja ispraznite novčanik.

18.8.2014.
15:08
Play ponuda

Naime, prema istraživanju koje je proveo apartments.com u SAD-u, među 3.000 ispitanika, gotovo 30% podstanara trebalo je uplatiti polog i za kućnog ljubimca, i to nakon što su imali dovoljno sreće da uopće uspiju naći stanodavca koji je voljan iznajmiti stan ili sobu osobu s kućnim ljubimcem, što je veliki problem ljubitelja životinja i kod nas.

64% osoba izjavilo je da je imalo velikih teškoća pri pronalaženju stana u kojem je dopušteno držanje ljubimaca, a najviše su odbijani vlasnici velikih pasa, dok mačke ipak puno lakše pronalazile smještaj. Čak 72% ispitanika trenutačno posjeduje neku životinju, a 55% njih tvrdi da žive u susjedstvu koje je naklonjeno životinjama. No i 49% osoba koje nisu vlasnici životinja tvrde da uživaju živjeti u susjedstvu u kojem obitavaju i životinje.

Najpopularniji kućni ljubimci među ispitanicima su: mačke (41%), mali psi (39%), te srednje visoki do veliki psi (34%). 88% osoba izjavilo je da je politika zgrade prema životinjama imala veliku ulogu pri odlučivanju hoćete li unajmiti stan u toj zgradi ili ne, dok je 28% ispitanika odabralo lokaciju prema dostupnosti zelenih površina za pse u susjedstvu.

Inače, prema najnovijim istraživanjima dokazano je da indsutrija proizvođača za kućne ljubimce u itekakvom porastu i da se u ovoj grani 'okreću' poštene svote. Iako je to saznanje neke iznajmljivače stanova navelo da popuste sa strogim uvjetima neiznajmljivanja vlasnicima kućnih ljubimaca, vlasnici i dalje tvrde da se muče pri pronalasku odgovarajućih lokacija za život.

Play ponuda
Play ponuda