BIT ĆE VAM ZAHVALNI

U IME PASA I MAČAKA! Molimo, uklonite ovih 10 otrova iz kuće, ubijate svoje ljubimce!

Mnoga sredstva za čiščenje koja koristimo sadrže prave otrove. Pojedina na pakiranju uopće nemaju upozorenja koliko su opasnaza zdravlje, a prekomjerna izloženost takvim sredstvima može uzrokovati od alergije do raka! Najugroženiji su kućni ljubimci (i djeca!), budući njihovi maleni orgaizmi lakše upijaju otrove i teško ih filtriraju.

Budući su teži od zraka, takvi toksini završe na podu pa su ujedno lako dostupni kućnim ljubimcima. Ovo je popis stvari koje trebate učiniti i kojih se trebate riješiti, što prije, želite li prestati trovati sebe, svoju djecu i kućnog ljubimca.

1. Limun umjesto deterdženta

limun

Masne tave, površine u kuhinji pokušajte obrisati limunom. Učinak je isti, miris bolji, prostor zdraviji.

2. Alhoholni ocat umijesto sredstva za odmašćivanje

Sve teže masne mrlje moguće je jednako učinkovito ukloiti običnim octom. Osim što nije otrovan, dezinficira do određene mjere. Dobra zamjena za izbjeljivače od kojih vam ruke budu suhe i oštećene.

3. Razrijeđeni izbjeljivač

Tom je tekućinom moguće dezinficirati baš sve. Oprez s tkaninama.

4. Bijeli vinski ocat umijesto omekšivača rublja

5. Ulje neema, indijskog stabla, dostupno i u domaći trgovinama, odličan je repelent za nepoželjne kukce (to uključuje i buhe)

6. Marihuana je otrovna za pse i mačke, jer njihova jetra nema mogućnost probavljanja dima ove travke. Od marihuane kućnim je ljubimcima muka.

7. Izbjegavajte teflonske tave

Takvi materijali, oni na koje se hrana ne lijepi, kada se ugriju, ispuštaju toksine koji su dovoljno snažni da ubiju kućnog ljubimca.

8. Pušenje šteti i kućnim ljubimcima. Dim cigarete štetan je za pse i mačke. Psi i mačke ne vole dim! Veliko ne, ne!

9. Baci sve mirisne svijeće, osvježivače prostora i mirisna ulja

Psi imaju najmanje 40 puta osjetljiviji njuh od našeg. Njima sve to jako smrdi..

 

Povratak na Net.hr