ZAPOVJEDNIK SIJE STRAH / Terorizira Bijelu kuću: Bidenov pas je u samo par mjeseci ugrizao sedmero pripadnika tajne službe

Image
Foto: Profimedia

Bidenov kućni ljubimac došao je na zao glas u Bijeloj kući

27.7.2023.
7:07
Profimedia
Play logo

Glasnogovornik obitelji Biden izdao je izjavu nakon što je pas predsjednika Joea Bidena, Commander, optužen da je ugrizao najmanje sedmero ljudi. Predsjednik Biden udomio je njemačkog ovčara u Bijeloj kući 2021. nakon što ga je primio na dar od svog brata Jamesa Bidena i šogorice Sare Biden.

shimmer fallback
shimmer fallback

Commander sada ima 22 mjeseca, ali je optužen za agresivno ponašanja u razdoblju od nekoliko mjeseci. Post izvještava da je Commander ugrizao sedmero ljudi u razdoblju od četiri mjeseca, dok CNN tvrdi da je pas bio uključen u ukupno 10 incidenata, uključujući onaj koji je zahtijevao odlazak policajca u lokalnu bolnicu nakon što ga je Commander ugrizao za ruku i bedra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

U drugom incidentu, prva dama Jill Biden navodno nije mogla 'povratiti kontrolu' nad psom kada je nasrnuo na pripadnika tajne službe. Navodno su se drugi incidenti dogodili kada je Commander šetao po Bijeloj kući bez uzice. Biden je prethodno preselio jednog od svojih pasa, Majora, natrag u svoju obiteljsku kuću u Delawareu nakon što je također grizao ljude.

Image
JE LI SE KRŠIO ZAKON? /

Umjetna inteligencija naišla na dostojnog protivnika? Pokreće se sudbonosni postupak koji može rezultirati obustavom razvoja

POGLEDAJTE VIDEO: Pasji život u Puli

Elizabeth Alexander, direktorica komunikacija prve dame, osvrnula se na optužbe o ponašanju Commandera u izjavi, rekavši: “Kompleks Bijele kuće jedinstveno je i često stresno okruženje za obiteljske kućne ljubimce, a obitelj radi na načinima da popravi ovu situaciju bolje za sve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Anthony Guglielmi, šef komunikacija američke tajne službe, dodao je da je tajna služba 'svjesna' incidenata s kućnim ljubimcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijekom proteklih nekoliko predsjedničkih administracija, tajne službe su odlučivale kako najbolje djelovati oko kućnih ljubimaca i ovi incidenti nisu iznimka. Sigurnost i dobrobit naših zaposlenika shvaćamo iznimno ozbiljno”, rekao je.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia
Play logo

"Kao takvi, svjesni smo prošlih incidenata koji su uključivali kućne ljubimce iz prve obitelji i ti su slučajevi tretirani na sličan način kao i usporedive ozljede na radnom mjestu, uključujući relevantne obavijesti i procedure prijavljivanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo