Savršeno se razumiju

STVORENI JEDNO ZA DRUGO: Gluha djevojka naučila svog psa, koji je isto gluh, znakovni jezik

Oni su savršen par, piše Huffington Post.

Nedavno su 1620 Media, Pasadena Humane Society i SPCA objavili video koji prikazuje prekrasnu vezu između Julije, koja je gluha, i njenog psa Waltera, koji je isto izgubio sluh.

DJEVOJČICA, PAS I ZNAKOVNI JEZIK: Neva i Baxster pronašli su jedinstveni način komuniciranja

Pas razumije znakovni jezik

Video pokazuje kako ovaj par obostrano pomaže jedno drugome, kao i kako pas sluša zapovjedi izdane na znakovnom jeziku.

“Nikada nisam dopustila da se osjeća imalo drugačije zbog gubitka sluha i nevjerojatno je kako se ona ponaša na isti način s Walterom”, rekla je Julijina majka Chrissy.

“Kada sam prvi put držala Juliju u svojim rukama, kako nije mogla čuti moj glas mirisala mi je vrat”, Chrissy kaže u videu. “Kada sam prvi puta držala Waltera, on je napravio skoro potpuno isto. Sjećam se da sam ga gledala i znala kako je on namijenjen tome da bude naš.”

A sada su Julia i Walter nerazdvjni. Walter čeka svoju najbolju prijateljicu da završi domaću zadaću prije nego što se odu igrati u dvorište. Njihova je veza to posebnija jer koriste znakovni jezik. Julija je naučila svog dlakavog prijatelja neke osnovne znakove, poput ‘sjedni’, ‘hrana’ i ‘voda’.

Ovo je stvarno posebna priča i Chrissy se nada kako će navesti i druge da usvoje životinje i daju im savršenu vezu koju zaslužuju.

“Walter i Julija savršeno su povezani i drago mi je da se to svima sviđa”, rekla je. “Nadamo se da će naša priča potaknuti i druge da usvoje i vole svoje ljubimce malo više. Ovo dvoje su moje ljubavi i naučili su me da ljubav određuje sve.”

Povratak na Net.hr