Play ponuda

SRCEDRAPAJUĆI TRENUTAK: / Orangutan kojeg su dvije godine držali zatočenog u drvenoj kutiji ugledao slobodu

Image
Foto: YouTube

Ovo je emotivan trenutak kad je zlostavljani orangutan pušten na slobodu nakon što je dvije godine života proveo zaključan u malenoj drvenoj kutiji.

4.5.2017.
10:59
YouTube
Play ponuda

Orangutana Kotapa spasila je ekipa Međunarodne organizacije za zaštitu životinja u suradnji s lokalnim dužnosnicima u zabačenom selu u indonezijskom dijelu otoka Bornea.

Četverogodišnji Kotap pola je svog života proveo u drvenoj kutiji površine jednog kvadratnog metra, s ničim osim nekoliko snopova slame i plastičnom bocom s kojom se mogao igrati. Toliko je bio prestravljen vanjskim svijetom da je odbijao izaći van kad su spasioci otvorili vrata kutije.

DRŽALI GA U KAVEZU: Spašen rijedak primjerak kritično ugrožene životinje

Naposlijetku su ga ipak uspjeli ohrabriti i Kotap je izašao na danje svjetlo. Čovjek po imenu Baco, njegov tamničar, hranio ga je rezancima, kruhom i vodom. Kotap dvije godine nije okusio nikakvo voće.

Orangutan je prebačen u tamošnji centar za spašavanje ove ugrožene vrste, gdje se većinom nalaze mladi spašeni orangutani čije su roditelje lovokradice nemilosrdne ubile, a njih željeli prodati na crnom tržištu egzotičnih životinja.

Play ponuda
Play ponuda