BABY SE VRATILA

PAPIGICA STOPIRALA DO DOMA: Kući ju povezao kamiondžija

Kamiondžija  Brandon Muir iznenadio je društvo za zaštitu životinja u Kanadi, kada ih je nazvao i rekao kako mu je, 50-ak kilometara od Toronta, dok je bio na zaustavnom traku,  u kabinu kamiona uletio papagaj.

Bio je to prvi slučaj da je izgubljeni papagaj ustopirao kamiondžiju, koji ga je potom povezao kući.

“Ovakve su priče doista nevjerojatne. Teško će mi netko povjerovati, kada budem o ovome govorio”, rekao je kroz smijeh Muir.

Vrijeme je bilo iznenađujuće blago za ovo doba godine, pa je Muir otvorio prozor na suvozačkom mjestu.

“U jednom sam trenutku čuo neobičan zvuk. Bio je to zvuk krila papagaja koji je sletio na rub prozora mojeg kamiončića”, kaže vozač.

“Ušao je unutra”, opisuje susret s ptičicom. Shvativši kako se radi o egzotičnoj životinji, Muir je polagano zatvorio prozor, a ptičica mu je skočila na volan.

“Izgledao je potpuno zadovoljno. Kao da mi govori: O, hvala, a sada hajde, idemo!”, prepričava vozač.

Muir je potom pozvao kanadsku inačicu 112. Oni su ga preusmjerili na Centar za zaštitu životinja. Operater ga je saslušao i zaključio kako je to definitivno prvi zabilježeni slučaj da je jedan odbjegli papagaj pokucao na prozor vozila i tako “užicao” prijevoz doma.

Muirova supruga pretražila je Facebook, dok je on vozio ptičicu u prihvatilište za životinje. Brzo su saznali kako se zelena papigica zove Baby, da je stara tri godine i da je prije tri dana odletjela iz doma obitelji Dedonato, čiji je sin Roman otvorio vrata, pa je pobjegla.

“Svugdje smo ju tražili, po cijelom Boltonu”, rekao je Roman Dedonato. Njegov se stariji brat čak penjao po susjedovom krovu, ali Baby je odletjela.

“Sigurno je bila jako gladna, ako je na ovaj način pristupila Brandonu. Zahvalni smo mu što ju je vratio kući. Netko drugi samo bi manhuo rukom i rekao iš!”, zaključila je Brandonova mama Carol.

“Zahvalan sam Brandonu što ju je povezao kući”, rekao je maleni Roman.

 

Povratak na Net.hr