Play ponuda

ONE TREBAJU NAŠU LJUBAV / Bez očiju, ušiju, s deformiranim udovima, a tako prelijepe...Pogledajte ih!

shimmer fallback

Fotograf Josh Norem odlučio se specijalizirati za fotografiranje mačaka koje imaju neku vrstu deformacije ili ozljede te pokazati svijetu njihovu pravu osobnost i nagnati ljude da ih udome.

24.3.2015.
15:36
Play ponuda

Neke od ovih napuštenih mačaka imaju neuroloških problema, neke imaju deformacije udova ili su preboljele nesreće i bolesti. Sve od njih sada imaju veće šanse da ih se udomi, zahvaljujući prekrasnim fotografijama fotografa iz San Francisca, Josha Norema, koji i sam ima slijepe mačke.

"Pokušavam uhvatiti njihovu ljepotu i njihovu bit. Nadam se da, kada netko pogleda fotografije koje sam snimio, vidi lijepu životinju umjesto da se fokusira na određenu ozljedu ili deformaciju", rekao je Norem za Huffington Post.

Ovo je Sally koja je izgubila oči zbog infekcije

Josh se počeo javljati lokalnim azilima za napuštene životinje te nuditi svoje usluge besplatno.

I, njegov cilj da fotografijama pomogne pri udomljenju mačaka s posebnim potrebama je uspio.

"Fotografije su udvostručile broj usvajanja mačaka s posebnim potrebama", rekla je Amber Rose iz jednog od azila.

Ovo je Gumby, jedna od dvije mačke koje su se rodile s deformacijom nogu. Niti jedna se nije obazirala na to i uvijek su normalno hodale.

Osim mačaka, tu se našao i pas Champ, za kojeg pretpostavljaju da je sudjelovao u ilegalnim borbama pasa. Kada su ga našli, bio je zavezan za ogradu i imao je rane po cijelom tijelu, a zbog ozljeda je izgubio i oči. Norem se ponudio da ga fotografira kako bi pomagao i pas je uskoro bio udomljen.

No, ipak, većinom fotka mačke. Puno mačaka. Pretpostavlja da je, do sada, uslikao tisuće posebnih mačaka.

"Velika je razlika između mačke koja je mjesecima u azilu i one koja je udomljena istog dana kada je fotka objavljena", rekao je fotograf.

Ovo je Blossom. Ona je zapela u prijenosnom remenu u motoru auta. Izgubila je jedno uho, sluh i vid. Ubrzo je našla dom, a sada se zove Foxy Fanbelt.

Ovo je Carmen kojoj su morali odstraniti obje uši i ušne kanale zbog tumora.

'Moj slijepi mačak Rufus petog se dana kod mene okrenuo prema meni i trljao mi se o glavu kao da mi kaže: 'Hvala što si riskirao i uzeo mene, neću te iznevjerit'". https://www.facebook.com/rufustheblindcat/photos/a.1438825942998865.1073741828.1438824649665661/1584910658390392/?type=1

Play ponuda
Play ponuda