HEDONIZAM ZA DLAKAVCE / Naše plaže okupirali su psi stranih turista, a u jednoj stvari posebno uživaju: 'Ovo mu je prvo pivo u životu'

thumbnail

'Nakon što se malo bavimo sportom, plivanjem, onda odmaramo i spavamo', priča vlasnica Fara koja poručuje da je Hrvatska prijateljski nastrojena prema psima

21.7.2023.
9:42
Play logo

Strani turisti pohitali su na našu obalu, a mnogi od njih sa sobom su poveli i četveronožne kućne ljubimce, odnosno pse. I svi ti labradori, haskiji, biglovi i drugi gosti na četiri noge uživaju potpuno jednako kao i njihovi vlasnici.

Zoltan iz Austrije otkrio je za RTL Direkt kako u Crikvenici uživaju on i njegov četveronožni ljubimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzmemo nešto za popiti u baru, a njemu sladoled, koji je upravo dobio. Vidi se koliko je sretan", ističe.

Image
'Ne mogu više podnijeti svu ovu kakicu' /

Njima su dosadili vlasnici pasa koji ne čiste izmet iza ljubimaca: Ubuduće će DNK analizom 'gomile' pronalaziti krivce

Image
'Ne mogu više podnijeti svu ovu kakicu' /

Njima su dosadili vlasnici pasa koji ne čiste izmet iza ljubimaca: Ubuduće će DNK analizom 'gomile' pronalaziti krivce

A nekima bolje od sladoleda legne pivica jer u ovom psećem beach baru psima se nudi sve što i ljudima, ali s posebnim, njima omiljenim sastojcima.

"Ovo mu je prvo pivo u životu", otkriva jedna turistica dok njezin mezimac sjedi pored. Ali sigurno nije i posljednja jer pivo je ustvari goveđa ili pileća juha. A sladoled dolazi na štapiću koji je poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo bananu i imamo na štapiću šumsko voće s kozjim mlijekom i zobenim pahuljicama", govori voditeljica beach bara za pse Kaja Branović i otkriva da tri okusa idu jako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladoled za dva i pol eura

I dok svi pričaju o cijeni kuglice ljudskog sladoleda, o psećem se ne raspravlja jer četveronožnim sladokuscima ne može se reći ne kod ovako glasnog žicanja. Vlasnik beach bara za pse Igor Montanari-Knez govori nam da sladoled kod njih košta dva i pol eura te da ga proizvode od sto posto organskih sastojaka kao što su banana, borovnica, jagode i kozji jogurt. "Pivo je pet eura i dosta je skupo jer ga uvozimo iz Belgije", dodaje.

Bez konkurencije, najveće pivopije među psima su retriveri, otkriva Igor. "Njima nema ravnih", kaže nam kroz smijeh. A dok to govori pas Firo je već na trećoj pivici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, jedan se gospodin iz Slovačke tek probudio. Iz apartmana, koji na noć za psa na odmoru s ljudskom obitelji košta od pet eura, i on proteže noge do beach bara. Sari je ipak svoje mjesto odavno zauzela i trenutno joj na pamet ne pada ništa osim spavanja. U Crikvenicu iz Njemačke dolazi otkad je bila štene pa se s razlogom osjeća kao kod kuće.

"Nakon što se malo bavimo sportom, plivanjem, onda odmaramo i spavamo", prepričava njezina vlasnica Fara koja poručuje da je Hrvatska prijateljski nastrojena prema psima. Osjeća da se njezin pas ovdje može socijalizirati s drugima psima, i velikima i malima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

No neki posao nose i na odmor pa tako vježbaju za nepredviđene situacije. A i drugima je lakše kada znaju da je na plaži profesionalni spasilac. Oni onda mogu samo njuškati i uživati, ako zapne, ima tko pomoći. Laura iz Njemačke za svog mezimca kaže da je najveseliji na plaži. "Ide kod svih, sve ga zanima", kaže nam i dodaje da u Crikvenici ljudi vole pse. "Reakcije na Dona su pozitivne i to mi se isto sviđa", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je i psima postala jedna od omiljenih destinacija za odmor jer ovdje je život sve samo ne pseći.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo