SUPER SE DRŽI

MACAN ZA GUINNESSA: Iako je u dubokoj starosti, prava je zvijezda Instagrama

Prema statistikama koje vode u Guinnessovoj knjizi rekorda, mačak Corduroy najstariji je pripadnik svoje vrste, a ako je suditi prema fotografijama koje njegovi vlasnici objavljuju na Instagramu, svoje godine “nosi” odlično.

Corduroy živi ugodno. Njegov se dan svodi na lagane šetnje susjedstvom, izležavanju na Suncu i povremenim vježbanjem, ali samo u vidu penjanja stepenicama na kat skladnog doma njegovih vlasnika.

Reed Akura svojeg je mačka posvojila kada je ona imala samo 7 godina, a on nekoliko mjeseci. Ljubav između ovo dvoje stvorila se odmah, a Reed je Corduroya pazila i mazila pa je mačak doživio duboku starost, kakvom se ne može pohvaliti puno mačaka na ovom svijetu.

“Uvjerena sam kako je duboku starost doživio jer mu nismo dali iščupati pandže i jer smo mu dozvolili da luta po vani”, rekla je  Reed.

“Na taj način mogao se braniti, loviti i vježbati svoje tijelo. Doista mi je čast imati Corduroya u životu. Iskreno, niti ne pamtim život bez njega”, dodala je vlasnica.

“Biti u njegovom društvu uvijek je ugodno i nadam se kako će poživjeti još dugo”, rekla je Reed.

Soaking up the remaining Sunday sun.

A post shared by Corduroy (@oldestlivingcat) on

Corduroy je mačak kao svaki drugi. Njegovi ga vlasnici nisu kastrirali, nisu mu počupali nokte niti su ga hranili nekom posebnom namirnicom.

"Let me out, mom." – Corduroy #thelook #catlove #sircorduroy

A post shared by Corduroy (@oldestlivingcat) on

Njegov su život odlučili dokumentirati fotografijama koje objavljuju na Instagramu, a titula najstarijeg mačka na svijetu, koju mu je dodijelio Guinness, samo je kruna prijateljstva između ovog mačka i njegove jedine ponosne vlasnice.

Povratak na Net.hr