KUĆNI LJUBIMCI / Kako odviknuti psa od mokrenja?

Image

Vaš pas neprestano mokri po kući ili stanu? Evo kako ga odviknuti od toga

27.11.2018.
8:45
VOYO logo

Psi, većinom muškog spola, imaju tendenciju obilježavanja teritorija. Istu stvar rade i mačci. Oni mirisom svoje mokraće označavaju gdje su sve bili i da kad u njihov prostor dođe novi pas - treba se znati tko je tu glavni.

To stvara velike probleme ukoliko se pas nalazi u kući ili stanu. Drugi način mokrenja kod psa je klasično mokrenje, njihova fizička potreba za time. Pas mokri u kući ili stanu kada je još uvijek štene i ne zna da je to loša stvar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako psa odviknuti od mokrenja?

Srećom, danas postoje razne pelene koje se stavljaju na pod kao prostirka. One imaju poseban miris koji će psa namamiti da se pomokri na tu pelenu. Tu bi pelenu svako malo trebalo primicati prema ulaznim vratima i sve dok se pomicanjem ne dođe do vanjskog svijeta - ne treba prestati.

Još jedan način kako psa odviknuti od mokrenja je taj da kad se god pas pomokri u kući ili stanu - treba mu utrljati njušku u mokraću. Miris njegove mokraće će ga odbiti, te bi to trebalo napraviti svaki put kada se pomokri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, psa treba poticati da traži svog vlasnika da ga pusti van na dvorište ili da je vrijeme za šetnju kako bi pas ispunio svoje potrebe mokrenja i velike nužde. Princip nagrađivanja poslasticama, keksićima i slično se pokazao kao jako dobra metoda. Pas će se naučiti da se mokrenje obavlja vani, stajat će kod vrata, cviliti ili grebati kako bi vlasniku dao do znanja da mora ići van.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo