VELIKA ZABLUDA / Doktori otkrili da vjezbanje moze biti smrtonosnije od nevjezbanja

Kada je treniranje u pitanju jeste li 'kampanjac' ili zagrizeni i redovni jogger? Odgovor na ovo pitanje je potpuno nebitan.

5.3.2015.
19:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lagano joggiranje ili brzo hodanje tri puta tjedno bolja je opcija od svakodnevnog mukotrpnog vjezbanja, tvrdi grupa Danskih znanstvenika. Naime, zestoko vjezbanje svaki dan moze ostaviti ozbiljne posljedice na nase tijelo, posebno na srce.

'Vazno je napomenuti da ako desetljecima redovito vjezbamo, to moze predstavljati rizik za nase zdravlje i lose utjecati na nas kardiovaskularni sustav', rekao je Peter Schnohr, istrazivac iz Kopenhagena.

'Ako je vas cilj sniziti rizik od smrti i poboljsati zivotni vijek, trcanje nekoliko puta tjedno umjerenim tempom je dobra strategija. Sve vise nije samo nepotrebno, to moze biti stetno', dodao je Schnohr.

Maureen Talbot, medicinska sestra zaposlena na 'British Heart Foundationu', rekla je: 'Ovo istrazivanje pokazuje da ne morate trcati maraton da bi vase srce bilo zdravo. Utvrdeno je da je umjereni trening vise koristan od zestokog treniranja, ali i od potpunog zanemarivanja treninga'.

Doktor James O'Keefe savjetuje ljudima da cilj imaju trening u trajanju od oko dva i pol' te se odvija sporim do umjereno brzim tempom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali