TAMANU ULJE ZA KOŽU: / Može se dodavati u svakodnevne kreme, a liječi strije, opekline, ožiljke..

Image

Djelotvorno ulje koje kožu čini mekanom i nježnom može se dodavati u kreme ili mlijeka za tijelo.

31.3.2018.
15:00
VOYO logo

Donedavno se na našem području nije niti znalo za tamanu ulje, jedan od odličnih prirodnih pripravaka za kožu. Dobiva se procesom hladnog tiještenja oraha tamanu drveta s otoka Pacifika. Koristi se kao dodatak svakodnevnim kremama ili kao zasebni proizvod.

Tamanu ulje za kožu lica, opekline, ožiljke..

Tamanu drvo cvate dva puta godišnje i stvara plod sličan jabukama. Unutar ploda nalazi se sjeme iz kojeg se stvara tamanu ulje. Riječ "tamanu" potječe sa Tahitija, ali se mogu čuti različita imena, od "kamani" na Havajima, do "dilo" u Fidži, do "Ballnut" u Australiji. Naziva se i kalofil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je tamanu ulje poznato kao pripravak za njegu kože, odličan je protiv akni i strija. Osim toga ljekovito je u poboljšavanju kože nakon opeklina, rana te uboda insekata. Ovo ulje je nevjerojatno bogato zdravim masnim kiselinama, a također je puno djelotvornih spojeva koji dobro utječu na kožu. Tamanu ulje je osim toga antibakterijsko, antimikrobno, antifungalno i antioksidativno. Kalofil ulje je protuupalno pa se može koristiti kod svih upalnih stanja kože kao što su dermatitisi, opekotine, upaljene vene, popucale kapilare i hemeroidi. Zbog protugljivičnog djelovanja dobro je za vaginalne infekcije. Osim toga se često može pronaći u preparatima koji se koriste za liječenje proširenih vena i popucalih kapilara. Nerijetko se nalazi i u anti-age kozmetici radi svojstva da stimulira sintezu kolagena.

Image
KAKO SE RIJEŠITI CELULITA? /

Ljeto je već stiglo, utegnite tijelo ovim prirodnim tretmanima

Image
KAKO SE RIJEŠITI CELULITA? /

Ljeto je već stiglo, utegnite tijelo ovim prirodnim tretmanima

Širom svijeta, osobito u južnim dijelovima, tamanu ulje i lišće služe za liječenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su samo neke od stvari za koje se koristi tamanu ulje, ali i dalje je najpopularnije u njezi kože. Na koži se može koristiti bez dodataka, za piling ili kao dodatak hidratantnoj kremi koju koristite svaki dan. Preporučuje se da ga koristite u kombinaciji s losionima i kremama jer će u tom slučaju biti malo razrijeđeno i lakše se nanositi. Odličan je i u borbi protiv strija i malih bora na licu jer omekšava i liječi kožu.

    "Ja tamanu ulje koristim već godinu dana kao glavnu njegu na licu, zbog rosacee u obliku crvenila i povremenih prištića na nosu i oko usta. Vjerujem da mi inače ogovara za zrelu kožu. Meni je savršeno. Nanosim ga i na kožu ruku ako je malo ogrebena kao i na upale zanoktica. Brzo sve zacijeli." - navela je jedna od korisnica.

S tamanu uljem, kao i s drugim uljima za lice, možete raditi i piling za kožu. Stavite deblji sloj na kožu koju želite njegovati (ovo odlično djeluje i na strije). Masirajte prstima nekoliko minuta pa uzmite šećera i počnite ga primjenjivati na lice. Kada osjetite da su se pomiješali šećer i ulje, masirajte još nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom i blago obrišite lice ručnikom. Odmah nakon primjene ćete osjetiti kako vam je koža mekana i sjajna. Moglo bi vam se činiti da je masna, ali to će se upiti u pore i tamo ljekovito djelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena tamanu ulja i gdje ga kupiti

U Hrvatskoj se tamanu ulje uglavnom može kupiti u prodavaonicama bio proizvoda. Cijena se malo razlikuje ovisno od proizvođača. Za 100 ml tamanu ulja trebali bi izdvojiti od 90 do 150 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo