Play ponuda

Smanjite isušenost tjemena ovih hladnih dana

shimmer fallback

Uz to što smo većinom u zatvorenim prostorima i nedostaje nam vlage u zraku, još i nosimo kape.

25.2.2015.
13:39
Play ponuda

Nauljite tjeme

Određena ulja imaju antigljivično i antibakterijsko djelovanje, te pomažu u očuvanju tjemena od infekcija. Također, ulja imaju mogućnost zadržati vlagu iznutra, tvrdi kozmetičarka Seema Singh i dodaje: "Namočite pamučnu vatu u toplo kokosovo ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje ili ricinusovo ulje, već što imate, te utapkajte u tjeme i pustite neka odstoji preko noći. Ujutro isperite kosu s blagim sapunom i dubinskim regeneratorom. Ponovite ovu proceduru dva puta tjedno tijekom hladnih dana, kako biste imali zdravije tjeme."

Upotrijebite kućne pakunge

Vrlo je važno da temeljito 'izribate' s kose prljavštinu i mrtve stanice, i to barem jednom tjedno. Trihologinja Paromita Banerji kaže: "Piling napravljen od šećera i maslinova ulja može se koristiti na tjemenu. Nakon korištenja pilinga, svakako pripazite da dobro isperete sve, jer ako išta ostane to može biti jednako štetno kao i mrtve stanice." Neki od pakunga koje pak možete nanijeti na tjeme su oni koji se sastoje od tofua i limuna, bjelanjka i jogurta, te avokada, limuna i meda. "Pakung za kosu će se 'pobrinuti' za mrtve stanice i dodat će sjaj vašoj kosi", napominje Banerji.

'Izribajte' tjeme koristeći eterična ulja

Određena eterična ulja poput onih od čajevca, ružmarina, mente i limunske trave pomažu u održavanju ravnoteže proizvodnje masti i suhoće na tjemenu. Također možete koristiti mješavinu limunovog soka i maslinova ulja kako bi 'izribali' tjeme.

Play ponuda
Play ponuda