OBAVEZNO ISPROBAJTE / Riješite se podočnjaka uz četiri najbolja načina: Ovi trikovi zlata vrijede

Image
Foto: Shutterstock

Tijekom godina se gubi elastičnost kože, što može rezultirati pojavom izraženijih podočnjaka

1.6.2024.
9:13
Shutterstock
VOYO logo

Što nam govore podočnjaci? Nalaze se ispod očiju, a pokazuju stanje sna, stresa, godina i situaciju s alergijama. Ponekad se čini da kada izgubimo deset minuta sna, naše oči to plate natečenošću i promjenom boje, a ako patite od alergije, vjerojatno ste primijetili da su vam vene istaknutije zbog svrbeža i natečenih očiju.

Također, tijekom godina se gubi elastičnost kože, što može rezultirati pojavom izraženijih podočnjaka. Pa, što onda učiniti kako biste se riješili podočnjaka? U nastavku donosimo četiri načina kako posvijetliti kožu ispod očiju i učiniti ju elastičnijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kad je san sve što želite /

Kako uspavati bebu: savjeti zbog kojih ćete konačno spavati noću

Image
kad je san sve što želite /

Kako uspavati bebu: savjeti zbog kojih ćete konačno spavati noću

Krema za podočnjake

Važno da ne kupite prvu kremu za podočnjake koju nađete jer ćete potrošiti pravo bogatstvo prije nego što pronađete onu koja doista pomaže u rješavanju podočnjaka. Umjesto toga, potražite kremu za područje oko očiju za koju ste sigurni da je djelotvorna.

Kofein sužava krvne žile i pomaže u smanjenju podočnjaka, a istovremeno pomaže u tome da oči izgledaju budnije i uklanja natečenost. S druge strane, niacinamid je odličan za posvjetljivanje kože i ublažavanje tamnih krugova oko očiju, a hijaluronska kiselina je vrhunski sastojak za hidrataciju kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Hladna terapija

Hladna terapija jedno je od najboljih rješenja za podočnjake. Nešto hladno na mjestu ispod očiju može smanjiti nakupljanje tekućine ispod kože i smanjiti pojavu opuštene kože. Pomaže i ako prislonite stražnju stranu hladne žlice na mjesto ispod očiju, a neki čak savjetuju uranjanje lica u zdjelu ili sudoper napunjen hladnom vodom i kockicama leda.

I grašak djeluje, ali ne na način na koji mislite. Stavite smrznutu vrećicu graška ispod očiju te će to biti dostojno rješenje za ono vrijeme kada se nađete u škripcu i pokušavate se riješiti podočnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Gua Sha

Alati Gua Sha izrađeni su od materijala poput žada i rozenkvarca, a oblikovani su na način koji je idealan za područje ispod očiju. Ovim alatom možete potaknuti cirkulaciju kože i smanjiti pojavu podočnjaka, kao i upale. Također pomažu kod limfne drenaže, što može učiniti kožu glađom.

Image

Estetski zahvati

Ako vam tretmani i kreme kod kuće ne daju željene rezultate, možete pitati dermatologa o mogućnostima zahvata u ordinaciji. Iako su skupi, dugotrajnost određenih postupaka može učiniti trošak isplativim. Obavezno posjetite visokokvalificiranog certificiranog dermatologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Sve zbog žene. Što će biti sa Sanchezom? 'Mislim da samo želi dobiti pozornost'

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo