POPULARNA BRAZILSKA DEPILACIJA: / Kako s intimnog područja bezbolno ukloniti sve dlačice?

Brazilskom depilacijom se voskom ili šećernom pastom odstranjuju dlačice u bikini zoni, ali i sa stidnih usana. Cilj je da nakon ove depilacije nemate niti jednu dlačicu u intimnom području.

11.6.2017.
16:00
groupon.com
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Brazilska depilacija uglavnom se izvodi voskom i trakama u kozmetičkom salonu. Ovu depilaciju ne preporučujemo da izvodite same kod kuće jer je nespretna i mogle biste se ozlijediti. Vosak se nanosi na intimnu zonu i skida se u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

Kako izgleda brazilska depilacija?

Prije same depilacije morate odraditi osnovnu higijenu. Ako na depilaciju idete nakon cijelog dana na poslu, preporučujemo da ponesete intimne vlažne maramice i čiste gaćice i uredite se prije tretmana. Za brazilsku depilaciju trebat ćete skinuti svu odjeću s donjeg dijela tijela i leći na stol za depilaciju.

Poze u koje će vas kozmetičarka postaviti bit će slične onima koje morate raditi kod ginekologa. Kako bi se dobro uredilo cijelo intimno područje, morat ćete pomicati noge i u jednom trenutku se okrenuti na trbuh. Kao i kod svake depilacije, u početku je bolno i neugodno, ali što ćešće idete na ovakvu vrstu tretmana više ćete biti naviknuti na tu kratkotrajnu bol.

Brazilska depilacija voskom ili šećernom pastom

U zadnje vrijeme sve je više popularna egipatska depilacija šećernom pastom. Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode. Odlična je kod uklanjanja dlačica jer neće uzrokovati urastanje dlačica niti iritaciju kože. Brazilska depilacija manje boli ako se izvodi uz pomoć šećerne paste. Ovom depilacijom će vam dlačice na intimnom području s vremenom početi biti sve tanje i mekše. Ovaj način depilacije doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast. Brazilska depilacija šećernom pastom neće uzrokovati alergijske reakcije.

Odabir voska za depilaciju nije jednostavan. Vosak mora biti prilagođen vašem tipu kože i ne smije biti previše vruč niti previše hladan. Mora biti prilagođen jačini vaše dlake i korijena kako bi depilacija bila što brža i bezbolnija. Vosak se ne preporučuje koristiti ako imate osjetljivu kožukoja je sklona iritacijama ili alergijama. Razgovarajte s kozmetičarkom prije brazilske depilacije kako bi bili sigurni da ćete dobiti pravu uslugu za vašu kožu.

Njega nakon brazilske depilacije

Nakon depilacije voskom ili pastom, koža će biti iziritirana i vjerojatno crvena. Ako se pojave krvave točkice, nemojte brinuti, to je normalna pojava radi različitih korijena dlaka. Brazilskom depilacijom tretira se intimna zona koja je najosjetljiviji dio tijela koji će nakon depilacije zahtijevati dodatnu njegu. Najugodnija sredstva za ublažavanje crvenila su proizvodi s umirujućim efektom na bazi aloe vere i razna kvalitetna ulja.

Crvenilo bi se trebalo povuči već idućeg dana, a koža će ostati glatka barem 2-3 tjedna. Ako vam dlačice normalno rastu, ovaj tretman preporuča se svakih 2 mjeseca, dok vam dlačice dovoljno narastu za sljedeću depilaciju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali