na prirodan način / Citrusi brišu bore te kožu čine mladolikom i blistavom. Evo kako

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Vitamin C kojim obiluju citrusi najbolji je prijatelj koži, no to nije jedini plus mandarina, naranča, grejpa i limuna

3.10.2019.
7:48
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Pravilo prirodne kozmetike je da na kožu stavljamo samo ono što možemo pojesti. Citrusi se uklapaju u to pravilo. Štoviše, limun, grejp, naranča ili klementina izuzetno dobro djeluju na kožu i to na ovih 5 načina.

  • Bore se protiv infekcija

Sjemenke grejpa mogu se koristiti u borbi protiv infekcija i upala na koži na način da djeluju iznutra. Zbog folne kiseline kojom obiluju vitrusi čuvaju bubrege. Zdravi bubrezi mogu kalitetno filtrirati krv, pomoći izbaciti otrove iz tijela i izbalansirati elektrolite, što se očituje na blistavoj i zategnutoj koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirisanje limuna čini nas mršavijima?

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Brišu celulit

Grejp sadrži visoku koncentraciju vitamina C koji stimulira proizvodnju kolagena i pomaže koži održati elastičnost. Od eteričnog ulja grejpa, mljevene kave i kokosovog ulja se može napraviti smjesa kojom ćemo masirati celulit i učinkovito ga se riješiti.

  • Jača imunitet i potiče probavu

Preporučuje se početi dan mlakom vodom u koju smo dodali park akpi limuna. Osim što će nas osvježiti i raszbuditi, limun i voda će potaknuti probavu i alkalizirati tijelo. Dobra probava znači manje toksina u krvi što pak za posljedicu ima čistu kožu. Klementine su prva pomoć kod probavnih problema zahvaljujući sastavu minerala koje sadrže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

  • Posvjetljuju kožu

Želite li se riješiti hiperpigmentacijskih mrlja ili postići blistavi ten limun, limeta i grejp supravo rješenje. Vitamin C uništava slobodne radikale koji oštećuju stanice, vraćajući blistavost koži.  Aminokiseline čine ju mekom i elastičnom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li znali da mandarina odgađa sijede i usporava starenje? 

  • Podižu raspoloženje

Citrusna eterična ulja poput bergamota, grjepa i naranče podižu raspoloženje i energiju te nas oslobađaju od stresa. Najbolji način za primjenu je kroz difuzor ili u eteričnoj lampi. Kada smo relaksirani i koža izgleda bolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo