ZA SOČNOST / Znate li koje vino treba dodati kojim jelima? Ovo su pravila za upotrebu kod kuhanja

Image
Foto: Shutterstock

Treba znati kada koristiti crno vino, kad bijelo ili desertno jer pogrešan izbor može utjecati na okus i sočnost jela

28.3.2024.
19:20
Shutterstock
VOYO logo

Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšat ćete njegovu aromu, bit će sočnije i ukusnije. Međutim vodite računa o pravilima za upotrebu vina kod kuhanja.

Vino će kod kuhanja morsku hranu i meso dulje držati sočnima i vlažnima. Dodajte ga na sredini ili pred kraj kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijelo vino

Vino se odlično slaže s pečenom ribom. Začinite je i prelijte žlicom vina pa omotajte folijom i pecite. Dodat će aromu kuhanim jelima s piletinom i morskim plodovima. Poboljšat će okus krem juhe i svijetlih umaka.

Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo bijelog vina, bit će mnogo ukusnije i sočnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte bijelo vino jelima od gljiva, poslasticama s jabukama, vanilijom ili karamelom i vidjet ćete koliko će uljepšati okus.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Crno vino

Ovo vino je odlično za jela od crvenog mesa i divljači. Također, dodavanje crnog vina omekšat će i aromatizirati meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OZBILJNE POSLJEDICE /

Na istom ulju pržite više puta? Prestanite, evo što to radi vašem tijelu!

Ako pravite deserte s bobičastim voćem, istaknut ćete okus.

Ako pripremate tjesteninu sa sirom, dodajte malo vina rose i oduševit ćete se aromom, piše Trpeza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Rekordne cijene maslinovog ulja u trgovinama, a suncokretovo povoljnije nego prije

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo