Stručnjaci za bacanje hrane u InSinkEratoru istraživali su navike spremanja čokolade, i pokazalo se da mnogi nisu sigurni koji je najbolji način pohrane – treba li čuvati čokoladu u hladnjaku ili ormaru.
Nakon 18.000 pretraga o načinu čuvanja čokolade, mnogi i dalje vjeruju da je treba čuvati u hladnjaku, dok drugi smatraju da se treba držati na sobnoj temperaturi.
Kako bi jednom zauvijek okončali ovu dilemu, tim iz InSinkEratora napravio je analizu. Utvrdili su da većina komentara (oko 70 posto), smatra da je ispravan način za pohranu čokolade - hladnjak.
Kako se pravilno skladišti čokolada?
No, Phillip Quantrell, stručnjak za hranu iz InSinkEratora, objasnio je tko je u pravu.
"Iako mnogi misle da čokoladu treba držati na niskim temperaturama - to nije točno! Najbolje mjesto za čuvanje čokolade je hladno i suho mjesto poput smočnice ili ormara na sobnoj temperaturi (između 18 i 20 stupnjeva Celzija). Pohranjivanje čokolade na hladna mjesta kao što je hladnjak može promijeniti boju čokolade i uzrokovati problem sa šećerom, koji se događa kada se čokolada smoči pa ona onda poprima bijelu boju. Iako to ne utječe na kvalitetu čokolade niti je čini nesigurnom za konzumaciju, može utjecati na teksturu i učiniti je manje privlačnom za jesti", objasnio je Quantrell, piše Daily Star.
Gdje vi čuvate čokoladu?
POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski tinejdžeri zaluđeni antiage proizvodima: Nekontrolirano ih koriste, nuspojave ih ne zanimaju