Avokado bi se svakako trebao naći što češće na vašem jelovniku. Brojne znanstvene studije upućuju na blagodatne odlike tog ploda. Upravo je zato avokado krivac za mnoge zdravstvene prednosti. Avokado sadrži za srce zdrave mononezasićene masti kao one u maslinovom ulju, koje zapravo snižavaju kolesterol u krvi. Avokado je također bogat vitaminom E, folnom kiselinom i antioksidantima, koji mogu pomoći smanjenju rizika za bolesti srca.
Avokado je izvrstan izvor karotenoida, kao što je lutein, i antioksidanata, poput vitamina E. Avokado sadrži više luteina nego bilo koje drugo voće. Isti fitonutrijenati u avokadu koji promoviraju zdravlje oka, lutein i zeaksantin, inhibiraju rast stanica raka prostate.
Zbog svega nabrojanog, nema razloga da se avokado često ne nađe na vašem tanjuru. Donosimo recept za ukusnu tjesteninu, koja je gotova u svega 20-ak minuta!
Sastojci
- 170 g tjestenine
- 1 veliki zreli avokado bez koštice i kore
- 1 žlica svježeg soka limete
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 šalice nasjeckanog svježeg peršina
- 1/2 žličice soli
- papar
Priprema tjestenine s avokadom
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Avokado, češnjak, sok od limete, peršin, sol i papar izmiješajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
Umak prelijte preko tjestenine i dobro izmiješajte. Začinite solju i paprom po želji. Poslužite odmah.
POGLEDJATE VIDEO: Sve je poskupjelo, a hoće li ikada pasti cijene?