Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Za nedjeljni ručak nešto tradicionalno: Pečeno pile s mlincima i zelenom salatom

Jednostavno, klasično, ukusno i zasitno

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Današnji nedjeljni ručak bit će nešto potpuno tradicionalno, ali uvijek iznova toliko dobro da s ovime jednostavno ne možete pogriješiti. Danas spremamo pečeno pile s mlincima. Njam.

Za ovaj vam nedjeljni ručak neće biti potrebno niti puno sastojaka niti puno muke, već samo malo više vremena da se pile ispeče, ali vi tu i onako nećete imati previše posla, jer će pećnica sve odraditi za vas.

Ali evo što će vam ipak trebati i nekoliko prijedloga za marinadu i serviranje.

Sastojci:

Mlinci (malo ćemo varati, pa možete uzeti one gotove iz trgovine)

Jedno veće pile

Sol, papar, origano, Vegeta, mljevena slatka crvena paprika

Ulje (biljno, suncokretovo)

Glavica zelene salate

Priprema:

Pile marinirajte soli, paprom, origanom, Vegetom, crvenom paprikom i uljem po želji te ostavite da odstoji premazano marinadom oko sat vremena. Zatim ga stavite u pećnicu na 200 stupnjeva Celzija oko sat do sat i pol vremena, ali cijelo vrijeme ga podlijevajte uljem i okrećite po potrebi, jer vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.

Mlince potopite u vreloj, posoljenoj vodi koju ste prethodno zakuhali, ocijedite ih i stavite u posebni lonac. Prelijte ih masnoćom u kojoj se pile peklo te ih dobro promiješajte. Očistite zelenu salatu, operite, začinite po želji i poslužite uz ovo fino pečenje i sočne mlince. Dobar tek :)

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike