Današnji nedjeljni ručak bit će nešto potpuno tradicionalno, ali uvijek iznova toliko dobro da s ovime jednostavno ne možete pogriješiti. Danas spremamo pečeno pile s mlincima. Njam.
Za ovaj vam nedjeljni ručak neće biti potrebno niti puno sastojaka niti puno muke, već samo malo više vremena da se pile ispeče, ali vi tu i onako nećete imati previše posla, jer će pećnica sve odraditi za vas.
Ali evo što će vam ipak trebati i nekoliko prijedloga za marinadu i serviranje.
Sastojci:
- Mlinci (malo ćemo varati, pa možete uzeti one gotove iz trgovine)
- Jedno veće pile
- Sol, papar, origano, Vegeta, mljevena slatka crvena paprika
- Ulje (biljno, suncokretovo)
- Glavica zelene salate
Priprema:
Pile marinirajte soli, paprom, origanom, Vegetom, crvenom paprikom i uljem po želji te ostavite da odstoji premazano marinadom oko sat vremena. Zatim ga stavite u pećnicu na 200 stupnjeva Celzija oko sat do sat i pol vremena, ali cijelo vrijeme ga podlijevajte uljem i okrećite po potrebi, jer vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.
Mlince potopite u vreloj, posoljenoj vodi koju ste prethodno zakuhali, ocijedite ih i stavite u posebni lonac. Prelijte ih masnoćom u kojoj se pile peklo te ih dobro promiješajte. Očistite zelenu salatu, operite, začinite po želji i poslužite uz ovo fino pečenje i sočne mlince. Dobar tek :)