Za nedjeljni ručak nešto tradicionalno: Pečeno pile s mlincima i zelenom salatom

Jednostavno, klasično, ukusno i zasitno

5.3.2017.
12:00
oo_marinaaa_oo/instagram

Današnji nedjeljni ručak bit će nešto potpuno tradicionalno, ali uvijek iznova toliko dobro da s ovime jednostavno ne možete pogriješiti. Danas spremamo pečeno pile s mlincima. Njam.

Za ovaj vam nedjeljni ručak neće biti potrebno niti puno sastojaka niti puno muke, već samo malo više vremena da se pile ispeče, ali vi tu i onako nećete imati previše posla, jer će pećnica sve odraditi za vas.

Ali evo što će vam ipak trebati i nekoliko prijedloga za marinadu i serviranje.

Sastojci:

  • Mlinci (malo ćemo varati, pa možete uzeti one gotove iz trgovine)
  • Jedno veće pile
  • Sol, papar, origano, Vegeta, mljevena slatka crvena paprika
  • Ulje (biljno, suncokretovo)
  • Glavica zelene salate

Priprema:

Pile marinirajte soli, paprom, origanom, Vegetom, crvenom paprikom i uljem po želji te ostavite da odstoji premazano marinadom oko sat vremena. Zatim ga stavite u pećnicu na 200 stupnjeva Celzija oko sat do sat i pol vremena, ali cijelo vrijeme ga podlijevajte uljem i okrećite po potrebi, jer vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.

Mlince potopite u vreloj, posoljenoj vodi koju ste prethodno zakuhali, ocijedite ih i stavite u posebni lonac. Prelijte ih masnoćom u kojoj se pile peklo te ih dobro promiješajte. Očistite zelenu salatu, operite, začinite po želji i poslužite uz ovo fino pečenje i sočne mlince. Dobar tek :)

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali