Play ponuda

TOTALNO DRUGAČIJA OD DRUGIH: / Volite palačinke, ali ste se zaželjeli nečeg novog? Zagreb ima prvu francusku kreperiju

Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram
1.9.2017.
10:26
Borko Vukosav / Telegram
Play ponuda

Čak nije riječ o palačinkarnici, već kreperiji, a vlasnik je Francuz koji palačinke radi prema tradiciji svoje zemlje. "Le Mika" je tako prva francuska kreperija u Hrvatskoj i nalazi se na adresi Masarykova 19.

shimmer fallback
shimmer fallback

Iako su u Zagrebu posljednjih godina palačinkarnice postale prilično popularne, ovo je ipak nešto drugo i nema previše veze s mjestima na kojima možete pojesti obične palačinke. U "Le Miki" nude isključivo francuske specijalitete, a priprema ih Mika Alix, 46-godišnji francuski majstor za crêpes i galettes.

shimmer fallback
shimmer fallback

Drugačija receptura

Ideja se rodila prije dvije godine kada je iz Francuske došao u Hrvatsku i u nekoliko palačinkarnica probao naše specijalitete. Palačinke na koje je ovdje naišao, kaže, bile su posve drugačije od onoga na što je navikao pa se sam pobrinuo da Zagreb dobije pravu francusku kreperiju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ovdje možete pojesti crêpes (tradicionalne francuske palačinke) i galettes (hrskavi kolač najčešće punjen voćem). Crêpes su, za razliku od naših palačinki, jako tanke i hrskave, a iznutra bi trebale biti sočne. Njihove se recepture razlikuju i po količini mlijeka i jaja.

Image
PALAČINKE BEZ JAJA: /

Jednostavan recept i nekoliko trikova za najfiniju slasticu na svijetu!

shimmer fallback
shimmer fallback

Galettes u "Le Miki" rade od čiste heljde koju uvoze iz Francuske te su bezglutenski, a Alix napominje da moraju izgledati kao čipka te imati rupice po sebi. Crêpes rade od pšeničnog brašna i, kako kaže, jako paze na namirnice. Tako, recimo, koriste isključivo Veronikin maslac te Lukačeva jaja, dok sami rade čokoladni umak.

shimmer fallback
shimmer fallback

U ponudi više od 60 jela

“Zaljubio sam se u Hrvatsku. Ovo je moje mjesto, a atmosfera i ljudi su me najviše privukli. Zato sam odlučio otvoriti svoj prvi restoran u Zagrebu i pružiti ljudima malo francuske kuhinje”, priča Alix.

shimmer fallback
shimmer fallback

U ponudi imaju više od 60 jela kojima se cijene kreću od 15 do 53 kune, kave od 8 kuna, vina na čaše od 17 do 33 kune, ali i rum punch od 25 kuna. S Alixom radi i zagrebački kuhar Ante Kustić, a povremeno će mu pomagati, kako kaže, i njegov kolega Gilles, koji kao profesionalni kuhar radi posljednjih 35 godina.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda