Teodora Sijarto uskoro pokreće vlastitu tvrtku za foodstyling u Rupama kod Samobora, a trenutno se uz posao medicinske sestre bavi izučavanjem ušminkavanja hrane.
"To ne znači da će hrana koju vidite na slici u kuharici, TV reklami ili na prospektu restorana biti jednako privlačna i uživo kad vam je serviraju, jer foodstyling raspolaže brojnim trikovima koji služe cilju, ali su ponekad nespojivi s jestivošću", otkrila je Teodora za Slobodnu Dalmaciju.
Interes za ovo zanimanje Teodori je došao u vrijeme trudnoće, pa je prikupila literaturu te preko interneta i raznih kuharskih radionica povezala se s food-stilistima iz svijeta, posebice iz Los Angelesa, te počela iskušavati ideje, a svoje izvore čuva kao i mađioničari svoje trikove.
Ono što food-stilisti po svijetu koriste u svom poslu, a kreće se od motornog ulja, glicerina, vate, laka za kosu, dezodoransa, šprica, ljepila, pa sve do do kreme za cipele - Teodori je užasno jer ona ipak preferira prirodno i jestivo.
Na sajmu hrane u Portugalu oduševio ju je jedan kuhar iz japanskog “Hiltona” koji je demonstrirao magnetizam istočnjačke hrane u kojoj je glavna poanta što manja termička obrada hrane, a u kojoj je foodstyling doveden do savršenstva.
Treba znati značenje foodstylinga, a to je da stilisti uređuju hranu za potrebe snimanja, a ne za potrebe serviranja.