Sočna štuka s lovorom u maslacu i pivu

Sušena, dimljena ili svježa, pečena, kuhana u vinu, s ljutim umacima ili kao dodatak raznim ribljim paprikašima, štuka uvijek oduševljava okusima.

7.7.2011.
16:27
VOYO logo

Priprema:

Ribu očistite, ovlaš posolite i narežite na 4 šnicle ili odreska. Poprskajte je octom ili prelijte sokom od limuna kako bi spriječili njeno raspadanje prilikom termičke obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi razmutite pivo s brašnom pa dodajte kolutove limuna, narezani luk na kolutiće, papar i lovor, pa time prelijte ribu i stavite da se kuha na laganoj vatri. Kad je riba mekana, izvadite je i pažljivo posložite na tanjur. U umak koji je nastao od kuhanja ribe dodajte kruh koji ste prethodno prepekli i istopljeni, zagrijani maslac. Promiješajte i prelijte preko ribe.

Poslužite uz kuhani krumpir preliven zagrijanim, otopljenim maslacem i usitnjenim ružmarinom. Uz štuku pripremljenu na ovakav način izvrsno će pristajati lagano bijelo vino, ali nikako slatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo