Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Sočna štuka s lovorom u maslacu i pivu

Sušena, dimljena ili svježa, pečena, kuhana u vinu, s ljutim umacima ili kao dodatak raznim ribljim paprikašima, štuka uvijek oduševljava okusima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Priprema:

Ribu očistite, ovlaš posolite i narežite na 4 šnicle ili odreska. Poprskajte je octom ili prelijte sokom od limuna kako bi spriječili njeno raspadanje prilikom termičke obrade.

U posudi razmutite pivo s brašnom pa dodajte kolutove limuna, narezani luk na kolutiće, papar i lovor, pa time prelijte ribu i stavite da se kuha na laganoj vatri. Kad je riba mekana, izvadite je i pažljivo posložite na tanjur. U umak koji je nastao od kuhanja ribe dodajte kruh koji ste prethodno prepekli i istopljeni, zagrijani maslac. Promiješajte i prelijte preko ribe.

Poslužite uz kuhani krumpir preliven zagrijanim, otopljenim maslacem i usitnjenim ružmarinom. Uz štuku pripremljenu na ovakav način izvrsno će pristajati lagano bijelo vino, ali nikako slatko.

Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike