Ako vam je u škrinji ostalo zamrznutih krvavica i želite ih pripremiti, za to postoji nekoliko načina. Naravno, ispasti će najfinije ako se ispeku u pećnici i serviraju s kiselim kupusom i pire krumpirom ili palentom. No kako postići tu savršenu hrskavost izvana i mekoću iznutra? Istražili smo kako pripremiti savršene kobasice u pećnici.
Kako odmrznuti krvavice?
Kao i većina mesa, kvravice možete pustiti da se odmrznu u hladnjaku. Izvadite krvavice iz zamrzivača i stavite u hladnjak - za 3 do 4 sata će se odmrznuti. Odmrznute krvavice možete čuvati u hladnjaku do 24 sata. Druga opcija je odmrznuti ih u zdjeli vruće vode. Stavite vrećicu s krvavicama u posudu s vodom i pripazite da voda ne dođe u kontakt s mesom. Zatim posudu pokrijte kuhinjskom krpom ili poklopcem i ostavite sat vremena. Po potrebi možete zamjeniti vodu jednom kad se ohladi.
Ako želite brži način odmrzavanja krvavica, stavite ih u posudu za mikrovalnu pećnicu i postavite mikrovalnu na program odmrzavanja. Ovakav način odmrzanja krvavica izbjegvajate, puno je bolje ako se krvavice mogu polako na prirodan način odmrznuti.
Kako ispeći smrznute krvavice?
Jedan od najbržih i najčešćih načina pripreme krvavica je na tavi.
- Zagrije ulje ili mast na tavici i dodajte krvavice.
- Smanjite vatru i poklopite s poklopcem kako bi se lagano pirjale.
- Povremeno okrenite krvavice kako bi se sa svih strana ispekle.
- Na kraju maknite poklopac i zapecite krvavice.
Drugi način kako možete ispeći smrznute krvavice je u pećnici.
- Zagrijete najprije ulje ili mast u limu za pečenje te dodajte krvavice.
- Pecite krvavice na 180 stupnjeva oko 45 minuta ovisno o jačini pećnice.
POGLEDAJTE VIDEO: Ako nešto Hrvati vole, onda je to meso: Liječnik upozorio na zdravstvene rizike