TKO BI IM ODOLIO?! / Saznali smo recept poznate kuharice za sočne i ukusne lazanje: Evo u čemu je trik

Image
Foto: Shutterstock

Poslužite ukusne lazanje po vrhunskom receptu britanske kuharice Mary Berry

17.4.2024.
14:53
Shutterstock
VOYO logo

"Ovo je izuzetno jednostavno za napraviti", rekla je Mary Berry o svom receptu za lazanje, koje se mogu napraviti isti dan ili ranije.

"Ako želite jesti ubrzo nakon pripreme, recimo za dva sata, listove lazanja prethodno namočite u toplu vodu na oko 10 minuta prije nego što ih složite. To omekšava tjesteninu", rekla je Mary Berry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je objasnila: "Ako ih radite 12 sati ranije, mogli biste upotrijebiti suhe lazanje bez kuhanja."

Recept za sočne lazanje

Poznate lazanje britanske kuharice dobro se slažu uz svježu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj recept je za šest osoba. Evo kako napraviti ukusne lazanje i creme fraiche umak koji ih čini izvrsnim.

Sastojci za bolonjez umak:

  • 1 žlica ulja
  • 500 g nemasne mljevene junetine
  • jedna velika glavica luka
  • dva češnja češnjaka, zgnječena
  • dvije ravne žlice brašna
  • dvije konzerve nasjeckane rajčice od 400 g
  • tri žlice pirea od rajčice
  • jedna žličica šećera

Također je potrebno šest do osam listova svježih lazanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Sastojci za creme fraiche umak

  • dvije žlice kukuruznog brašna
  • jedna žlica senfa
  • 500 g creme fraiche s malo masnoće
  • 100 g svježeg parmezana, naribanog

Priprema creme fraiche umaka

Dodajte kukuruzno brašno, senf i dvije žlice creme fraichea u lonac, zatim miješajte dok ne postane glatko.

Dodajte preostali creme fraiche i začinite. Kuhajte miješajući dok se malo ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Priprema lazanji

Zagrijte pećnicu. Premažite maslacem vatrostalnu posudu (oko 23 cm x 30 cm, duboku oko 6 cm). Zagrijte ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi i popržite mljeveno meso. Dodajte luk i češnjak, pospite brašnom i promiješajte. Umiješajte rajčice, pire od rajčice i šećer pa začinite solju i paprom. Zakuhajte, poklopite i kuhajte oko sat vremena ili dok ne omekša.

Žlicom stavite trećinu smjese mljevenog mesa na podlogu vatrostalne posude, zatim žlicom dodajte trećinu creme fraiche umaka da prekrije donji sloj. Pospite parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKO JE ODOLJETI /

Donosimo recept za carbonaru iz talijanske kuhinje: Ni slučajno ne stavljajte slaninu

Image
TEŠKO JE ODOLJETI /

Donosimo recept za carbonaru iz talijanske kuhinje: Ni slučajno ne stavljajte slaninu

Složite jedan sloj od četiri lista tjestenine bez preklapanja. Ponovite koristeći još dva sloja umaka od mljevenog mesa i creme fraiche umaka te jedan sloj tjestenine. Završni sloj je mljeveno meso i creme fraiche umak. Odozgo pospite preostalim parmezanom.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220/200 Celzijeva stupnja oko 25 do 35 minuta, ili dok gornji sloj ne porumeni i tjestenina ne omekša, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Iako je ovim školarcima bolonjez broj jedan, sve ih više voli muffine od špinata

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo