Naime, one iz trgovina prepune su dodatnog šećera koji ne sadrži ništa drugo no prazne kalorije. Da, šećer najbrže ulazi u krv i diže energiju, no nakon nekog vremena opet se osjećate iscrpljeno i bezvoljno jer tijelo traži još i tako u krug.
Zdravija alternativa je, dakako, napraviti ih doma jer postupak ne oduzima previše vremena. Pogledajte video za detalje!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što vam je potrebno:
(za 12 pločica)
- 80 g šalica napuhane riže
- 40 g šalice zobi
- 40 g bučinih sjemenki
- 80 g prženih badema
- 40 g sušenih marelica narezanih na kockice
- 1/3 šalice kukuruznog sirupa
- pola šalice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- dva reda otopljene čokolade
Priprema:
- Pomiješajte rižu, zob, bučine sjemenke, bademe i marelice.
- U posudi zagrijte na vatri kukuruzni sirup i med do 126 °C.
- Dodajte vaniliju i maknite s vatre.
- Odmah pomiješajte sirup sa mješavinom sjemenki te sve rasporedite u protvan na papir za pečenje.
- Lopaticom pritiskajte mješavinu do željene debljine.
- Ohladite u hladnjaku 30 minuta.
- Otopite čokoladu i lagano je prelijte preko sjemenki kao da ih ukrašavate. Ohladite još 30 minuta.
- Uklonite papir za pečenje i narežite pločice na komade.
- Zamotajte ih u voštani papir i čuvajte do max. tjedan dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa