Sacher torta jedan je od najpoznatijih kolača na svijetu i često se nalazi na blagdanskom stolu. Ako ste u stisci s vremenom, svojim ukućanima možete poslužiti Sacher kuglof koji je jednako ukusan kao i torta, piše Okusi.eu.
Također, umjesto kuglofa možete napraviti muffine, a pri ukrašavanju slastica mogu vam pomoći djeca koja će se pritom odlično zabaviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sacher kuglof recept
Sastojci za kuglof:
- 50 g čokolade
- 75 ml mlijeka
- 125 g maslaca
- 125 g šećera
- 2 jaja
- 50 g škrobnog brašna
- 125 g brašna
- 20 g kakao praha
- Pola paketića praška za pecivo
- 100 g džema od marelica
Preljev:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 20 g maslaca
- 150 g čokolade
- 50 g džem od marelica
- 50 ml vode
- sok pola limuna
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Zagrijte mlijeko te u njemu otopite prethodno narezanu čokoladu. Smjesu ostavite sa strane.
- U posudu stavite omekšali maslac i šećer te mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Nakon toga, dodajte jedno po jedno jaje i 25 g škrobnog brašna.
- Spojite kakao, brašno, ostatak škrobnog brašna i prašak za pecivo te promiješajte. U posudu sa smjesom maslaca postupno dodajte mješavinu čokolade i mlijeka. Malo izmutite te dodajte mješavinu kakaa i brašna.
- Smjesu miksajte dok ne postane glatka, a onda njom napunite prethodno namašćene kalupe za muffine ili kuglofe te pecite oko 25 minuta. Kad se kolači ohlade, izvadite ih iz kalupa.
- Pripremite preljev u koji ćete umočiti svaki kuglof ili muffin: 50 ml vode i 50 g džema zagrijte na laganoj vatri da se otopi i dodajte sok od pola limuna. Sve dobro izmiješajte, a onda svaki kuglof ili muffin umočite nakratko da upije tekućinu.
- Nakon toga punite ih džemom od marelice. Ako radite muffine, svaki malo zarežite i napunite. Za čokoladni preljev na pari otopite čokoladu i maslac te svaki kuglof premažite i ukrasite šećernim zvjezdicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa