BRZOPOTEZNI DESERT /

Sacher torta traži vremena, ali Sacher kuglof je gotov za čas! Uz ovaj recept bit će mekan kao duša

Image
Foto: Profimedia

Umjesto kuglofa možete napraviti mnoštvo muffina, a pri ukrašavanju slastica mogu vam pomoći djeca

3.1.2022.
9:00
Profimedia
VOYO logo

Sacher torta jedan je od najpoznatijih kolača na svijetu i često se nalazi na blagdanskom stolu. Ako ste u stisci s vremenom, svojim ukućanima možete poslužiti Sacher kuglof koji je jednako ukusan kao i torta, piše Okusi.eu.

Također, umjesto kuglofa možete napraviti muffine, a pri ukrašavanju slastica mogu vam pomoći djeca koja će se pritom odlično zabaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KLASIK /

Peče se naveliko. Imamo recept za domaću makovnjaču kao da ju je baka radila

Image
KLASIK /

Peče se naveliko. Imamo recept za domaću makovnjaču kao da ju je baka radila

Sacher kuglof recept

Sastojci za kuglof:

  • 50 g čokolade
  • 75 ml mlijeka
  • 125 g maslaca
  • 125 g šećera
  • 2 jaja
  • 50 g škrobnog brašna
  • 125 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • Pola paketića praška za pecivo
  • 100 g džema od marelica

Preljev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 g maslaca
  • 150 g čokolade
  • 50 g džem od marelica
  • 50 ml vode
  • sok pola limuna
Image

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Zagrijte mlijeko te u njemu otopite prethodno narezanu čokoladu. Smjesu ostavite sa strane.
  • U posudu stavite omekšali maslac i šećer te mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Nakon toga, dodajte jedno po jedno jaje i 25 g škrobnog brašna.
  • Spojite kakao, brašno, ostatak škrobnog brašna i prašak za pecivo te promiješajte. U posudu sa smjesom maslaca postupno dodajte mješavinu čokolade i mlijeka. Malo izmutite te dodajte mješavinu kakaa i brašna.
  • Smjesu miksajte dok ne postane glatka, a onda njom napunite prethodno namašćene kalupe za muffine ili kuglofe te pecite oko 25 minuta. Kad se kolači ohlade, izvadite ih iz kalupa.
  • Pripremite preljev u koji ćete umočiti svaki kuglof ili muffin: 50 ml vode i 50 g džema zagrijte na laganoj vatri da se otopi i dodajte sok od pola limuna. Sve dobro izmiješajte, a onda svaki kuglof ili muffin umočite nakratko da upije tekućinu.
  • Nakon toga punite ih džemom od marelice. Ako radite muffine, svaki malo zarežite i napunite. Za čokoladni preljev na pari otopite čokoladu i maslac te svaki kuglof premažite i ukrasite šećernim zvjezdicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo