Riža sa slanutkom i bademom

Riža spremljena na ovaj način neodoljivo podsjeća na secijalitet tuniške kuhinje, a dodatak grožđica i badema otkrit će vam novi i egzotičan okus riže.

22.4.2021.
13:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Priprema riže sa slanutkom i bademom:

Slanutak je potrebno namočiti u vodu večer prije, pa ocijediti i spreman je za kuhanje.

Rajčicu stavite u kipuću vodu na cca 5 minuta kako bi ju mogli ogiliti, pa ju nasjeckajte na male kockice.

Rastopite maslac, dodajte luk i pirjajte 5 minuta, pa dodajte slanutak, juhu, grožđice i rajčicu, te pustite da sve prokuha.

Kada prokuha, dodajte rižu i miješajte dok tekućina ne ispari.

Posipajte malo šafrana, uklonite s vatre i pustite neka odstoji 5 minuta, pa dodajte kikiriki, bademe i sok limuna.

Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali