BRZO GOTOVA /

Zasladite se dok pratite izbore: Hit recept za slasnu tortu s neočekivanim sastojkom

Image
Foto: Shutterstock

Torta od maslinova ulja jedna je od najuukusnijih koje ćete ikad probati te je 'jednostavno čudo'

17.4.2024.
12:48
Shutterstock
VOYO logo

Ova fenomenalna torta od maslinova ulja jednostavna je za napraviti te je vrlo ukusna. Ima blagi trag limuna u okusu te ostaje danima nevjerojatno vlažna i svježa, otkrila je profesionalna kuharica Mel na melskitchencafe.com.

Torta od maslinova ulja jedna je od najuukusnijih koje ćete ikad probati, a Mel tvrdi da je "jednostavno čudo koje se radi u samo jednoj posudi" koje nema okus po maslinovom ulju te je gotova za samo 45 minuta.

Recept za tortu s maslinovim uljem

Evo kako jednostavno i brzo možete napraviti ovu ukusnu tortu s neočekivanim sastojkom.

Idealna je za druženje s članovima obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 160 g šećera,
  • 2 velika jaja sobne temperature,
  • 1 žlica svježe korice limuna,
  • dvije trećine šalice (135 g) ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
  • pola šalice (113 g) kiselog vrhnja ili običnog grčkog jogurta, sobne temperature,
  • četvrtina šalice (62 g) mlijeka sobne temperature,
  • 2 žlice svježeg soka od limuna,
  • 190 g glatkog brašna,
  • prašak za pecivo,
  • četvrtina žličice soli,
  • šećer u prahu, za posipanje.
Image
Foto: Shutterstock

Torta od maslinovg ulja jedna je od najuukusnijih koje ćete ikad probati te je 'jednostavno čudo u jednoj posudi'.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Dno okruglog kalupa za tortu obložite papirom za pečenje. Lagano namastite dno i stranice.

U veliku zdjelu dodajte šećer, jaja i koricu limuna i tucite električnom miješalicom dok ne postane gusta smjesa svjetlije boje, dvije do tri minute. Dodajte maslinovo ulje, kiselo vrhnje, mlijeko i limunov sok. Miješajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte dok se smjesa ne sjedini.

Image
NAJBOLJI RECEPT! /

Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Image
NAJBOLJI RECEPT! /

Pijana čokoladna torta desert je za pamćenje: Slasna je i kremasta, no nije za djecu

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu posudu. Pecite od 25 do 30 minuta, dok čačkalica ne izađe čista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite tortu da se hladi u kalupu pet do sedam minuta prije nego što je okrenete na rešetku za hlađenje ili tanjur za posluživanje. Pustite da se potpuno ohladi.

Gornji dio torte lagano pospite šećerom u prahu te je možete poslužiti sa svježim bobičastim voćem ili tučenim slatkim vrhnjem.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Klimatske promjene mijenjaju poljoprivredu i život: Masline se sade uz Dunav, krumpir već posađen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo