ŠTO ZA RUČAK? /

Lažni bolonjez osvaja na prvu: Imamo recept za zdraviju verziju omiljenog jela

Image
Foto: Profimedia

Ovaj superzdravi ragu od crvene leće izuzetno je jednostavan za pripremu, a višak jednostavno možete zamrznuti

17.10.2024.
10:30
Profimedia
VOYO logo

Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate koje jelo skuhati, a da se stalno ne ponavljate. Ne morate mozgati, mi ćemo za vas pronalaziti recepte za brza, fina i pristupačna jela! Danas predlažemo lažni bolonjez od crvene leće. Dobar tek!

Lažni bolonjez (od crvene leće)

Ovaj superzdravi ragu od crvene leće izuzetno je jednostavan za pripremu, a višak jednostavno možete zamrznuti. Trebat će vam svega 15 minuta za pripremu, te ukupno malo više od sata za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Sastojci:

3 žlice maslinovog ulja
2 glavice luka sitno nasjeckane
3 mrkve sitno nasjeckane
3 štapića celera sitno nasjeckana
3 zgnječena češnja češnjaka
500 g vrećice suhe crvene leće
2 x 400 g konzerve nasjeckane rajčice
2 žlice koncentrata od rajčice
Po 2 žličice sušenog origana i majčine dušice
3 lista lovora
1 l temeljca od povrća
500 g špageta
parmezan ili vegetarijanski sir, naribani, za posluživanje

Image
ŠTO ZA RUČAK? /

Juha od bundeve i piletina na talijanski: Ovaj recept s razlogom je ušao u povijest

Image
ŠTO ZA RUČAK? /

Juha od bundeve i piletina na talijanski: Ovaj recept s razlogom je ušao u povijest

Postupak:

Zagrijte ulje u velikom loncu i dodajte luk, mrkvu, celer i češnjak. Lagano kuhajte 15-20 min dok sve ne omekša. Umiješajte leću, nasjeckanu rajčicu, pire od rajčice, začinsko bilje i temeljac. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 40-50 minuta dok leća ne omekša i ne postane sočna, dodajte malo vode ako je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ćete posluživati odmah, držite umak na laganoj vatri dok kuhate špagete, sljedeći upute na pakiranju. Dobro ocijedite tjesteninu, rasporedite po tanjurima, prelijte umakom po vrhu i naribajte malo sira. Ako nećete odmah jesti ohladite umak i ostavite ga na hladnom. Tako ga možete sačuvati tri dana. Ili ga možete zamrznuti, tako traje do tri mjeseca. Kod odmrzavanja umak jednostavno ostavite preko noći na sobnoj temperaturi te lagano zagrijte prije posluživanja.

POGLEDAJTE VIDEO Mentol torta: Desert za prste polizati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo