MLJAC! / Recept za kruh od banane s čokoladom odličan je način da iskoristite zrele banane

Image
Foto: Shutterstock

Ostale su vam zrele banane, a ne želite ih baciti? Napravite ovaj slasni kruh i nećete požaliti

24.5.2024.
7:38
Shutterstock
VOYO logo

Engleska gastro novinarka i kuharica Mary Berry ima recept za kruh od banane koji će svaki put ispasti vlažan i sladak zahvaljujući posebnom dodatku.

Nije tajna da su zrele banane najbolje za najukusniji kruh od banane, koji je odličan za posluživanje kao desert uz sladoled ili samo kao međuobrok. Zato se u kombinaciji s komadićima tamne čokolade, ovaj klasični slatki kruh podiže na višu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za kruh od banane i čokolade

Ovaj recept je za šest do osam porcija i jednostavan je za napraviti.

Sastojci:

  • Jedna zrela banana,
  • Jedna žlica mlijeka,
  • 50 g mekog maslaca,
  • 75 g glatkog brašna,
  • 75 g sitnog šećera,
  • ½ žličice sode bikarbone,
  • ½ žličice praška za pecivo,
  • Jedno jaje,
  • 50 g komadića tamne čokolade
Image
Foto: Shutterstock

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva, namastite i obložite kalup za kruh od 450 g papirom za pečenje. U posudi za miješanje vilicom zgnječite oguljenu bananu, dodajte preostale sastojke, osim komadića čokolade, i miješajte električnom ručnom pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i dobro spojena. Ubacite komadiće čokolade i premjestite smjesu u pripremljeni kalup za kruh te poravnajte vrh. Pecite 40 do 45 minuta, ili dok se štruca dobro ne digne, odvajajući se od lima, i dok ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVISNO O KOLIČINI /

Koliko jaja dodati u smjesu za palačinke? Evo kako ćete to najtočnije izračunati

Image
OVISNO O KOLIČINI /

Koliko jaja dodati u smjesu za palačinke? Evo kako ćete to najtočnije izračunati

Pustite da se ohladi u kalupu 10 minuta, zatim izvadite i stavite na rešetku da se potpuno ohladi. Za ukras po želji, izlomite čokoladu na male komadiće i stavite u zdjelu otpornu na toplinu. Otopite čokoladu u tavi s kipućom vodom, pazeći da zdjela ne dodiruje vodu. Redovito miješajte dok se gotovo potpuno ne rastopi, zatim maknite s vatre i miješajte da se sve preostale grudice otope. Prebacite otopljenu čokoladu u vrećicu za cik-cak i tako polijte po vrhu štruce. Pustite da se čokolada stegne prije rezanja i posluživanja, piše Express.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Jeste li znali da za apsorpciju željeza iz špinata s njime morate kombinirati limun?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo